Passend LezenTerug naar het overzicht

De jeugdcollectie bestaat uit boeken en kranten met leesvormen zoals audio, braille en grootletter.
Lezen is leuk en natuurlijk belangrijk. Voor kinderen die moeite hebben met lezen door een leesbeperking, zoals dyslexie of een fysieke, verstandelijke of visuele beperking, kan het ook lastig zijn. Bibliotheekservice Passend Lezen helpt! Hoe? Met de jeugdcollectie van Passend Lezen. Deze collectie bevat boeken, kranten en tijdschriften in verschillende leesvormen zoals audio, braille en grootletter. Voor de jeugd is er een speciale collectie beschikbaar met ruim 14.000 gesproken boeken, brailleboeken, karaokeboeken, hoorspelen en tijdschriften voor de jeugd.

Superboek.nl

De jeugdcollectie van Passend Lezen is te vinden via superboek.nl. Hier staan actuele en populaire titels van dit moment, gerangschikt op leeftijd. Luisteren naar boeken gaat gemakkelijk via de gratis Daisylezer-app (voor iOS en Android) of de site, maar het kan ook via de Daisy-cd.

Gratis lid tot 18 jaar

Het lidmaatschap bij Passend Lezen is gratis voor kinderen met een leesbeperking tot 18 jaar. Inschrijven kan eenvoudig via de roze websitebutton!

TIP: meer handige boekentips en toegankelijke boekenwinkels voor kinderen vind je op de Zorg-pagina!

Bibliotheekservice Passend Lezen

Zuid-Hollandlaan 7
2596 AL Den Haag
Openingstijden en kosten Gratis lid tot 18 jaar Naar de website Direct mailen Telefoonnummer

Ervaringen van andere ouders

Ken jij deze tip? Wij zijn benieuwd! Wil je je ervaringen hier met andere ouders delen?

Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Daar wordt aan de deur geklopt..

Daar wordt aan de deur geklopt..

Wat spannend! Nog maar een paar nachtjes slapen en dan is het alweer Pakjesavond. Lees nog snel even onze Sintblogs voor heel veel inspiratie. Zo kan jij extra genieten van dit toffe kinderfeest!

Naar alle tips

Samenwerkingen