EmotieboekenTerug naar het overzicht

Duik in de wereld van emoties en help je kind ze te begrijpen door samen een mooi emotieboek te lezen.
Mandy Langbroek heeft een missie: Elk kind krijgt de kans om op jonge leeftijd op een fijne manier over gevoelens en emoties te leren praten.

Als psychomotorisch therapeut heeft ze gezien wat er kan gebeuren wanneer je dit niet leert. Door dit op jonge leeftijd te leren, zullen problemen op latere leeftijd minder heftig zijn ofwel voorkomen kunnen worden, dat is haar ervaring.

Kinderboeken kunnen hier een belangrijke rol in spelen, omdat het ouders en ieder die met kinderen speelt woorden geeft om hierover in gesprek te gaan.

Om die reden heeft ze een website gebouwd waarop zij naast haar eigen boek ‘Daantje het Vulkaantje’ de meest waardevolle boeken over emoties en gevoelens een podium geeft. Op die manier hoopt ze dat deze pareltjes beter gevonden worden en een kans krijgen om gezinnen te helpen.

Op dit moment wordt haar eigen boek ‘Daantje het Vulkaantje’ goed gevonden, ze weet dus hoe groot de vraag is naar boeken over dit onderwerp voor zowel gezinnen met een kind met een beperking, alsook gezinnen die niet te maken hebben met deze extra uitdaging (de beperking). Helaas weet ze van andere auteurs dat niet alle boeken goed gevonden worden, om die reden is ze deze website gestart. Want ook deze boeken verdienen het en kunnen van enorme waarde zijn voor gezinnen.

Praten over emoties en gevoelens is belangrijk, maar niet makkelijk, en kinderboeken kunnen het makkelijker en leuker maken!

Zin om gelijk een boek uit te kiezen op haar website? Klik snel door op de roze websitebutton.

TIP: neem ook regelmatig een kijkje op onze kidsproof eventspagina!

Emotieboeken


Toegankelijkheid en tips voor iedereen die iets wil leren over emoties en van boeken houdt Openingstijden en kosten Het is een onlinewinkel! Naar de website Direct mailen

Ervaringen van andere ouders

Ken jij deze tip? Wij zijn benieuwd! Wil je je ervaringen hier met andere ouders delen?

Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Toegankelijk eropuit in de natuur!

Toegankelijk eropuit in de natuur!

Hoe leuk is het om met mooi (of juist geen mooi) weer lekker de natuur op te zoeken! Even lekker wandelen, spelen, of juist ontspannen. Laat je inspireren op onze Natuur- en dierenpagina en geniet van de buitenlucht!

Ga gezellig samen op pad!

Samenwerkingen