MaatjesprojectTerug naar het overzicht

Extra ondersteuning in je gezin met een maatje van Humanitas Almere.

Match

Match biedt ondersteuning aan kinderen en jongeren tussen de 4 en 24 jaar die zelf of binnen hun gezin te maken hebben met een lichamelijke of geestelijke beperking. Een vrijwilliger biedt een kind of jongere een luisterend oor, neemt de tijd voor hem of haar en biedt steun waar nodig. Samen ondernemen zij leuke activiteiten.

Vrijwilliger

De vrijwilligers van Match zijn mensen op wie je kunt bouwen. Ze zijn goed getraind, bieden een luisterend oor en een vriendschappelijke arm om de schouder. Ze hebben aandacht voor dingen waar kinderen of jongeren tegenaan lopen en geven hulp en tips waar nodig.

Hoe werkt het?

Tijdens een kennismakingsgesprek wordt de behoefte van het kind of de jongere in beeld gebracht. Is hij of zij gebaat bij een wekelijks bezoek bij de vrijwilliger thuis? Of past het beter om met een Match-maatje op pad te gaan? Als het klikt, ontmoeten het kind of de jongere en het maatje elkaar wekelijks. De ondersteuning duurt maximaal een jaar.

Meer informatie? Klik op de roze websitebutton.

TIP: neem ook eens een kijkje op onze kidsproof clubjespagina!

Ervaringen van andere ouders

Ken jij deze tip? Wij zijn benieuwd! Wil je je ervaringen hier met andere ouders delen?

Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Lente!

Lente!

Naar buiten! Ruik het voorjaar wat in de lucht hangt, ruik de bloemen en het gras en dartel als een lammetje in het rond! Wij worden zo blij van het voorjaar! Ontdek onze Events-Pagina voor de leukste uitjes dit seizoen.

Lente-inspiratie

Samenwerkingen