Samen naar SchoolTerug naar het overzicht

In een Samen naar School klas krijgt jouw gehandicapte kind les op een gewone basisschool.
In Nederland gaan meer dan 10.000 kinderen met een handicap nooit naar school. Sommige van hen zitten de hele dag thuis, andere gaan naar een dagbestedingscentrum. Het Gehandicapte Kind vindt dat ieder kind zich, ongeacht zijn handicap, maximaal moet kunnen ontwikkelen. Elk kind kan leren, als het maar onderwijs krijgt dat bij hem past. Liefst met leeftijdgenootjes zonder handicap. Want als kinderen met en zonder handicap samen naar school gaan, zullen ze het later ook vanzelfsprekend vinden om samen te leven.

Samen naar School
Het Gehandicapte Kind is in 2015 gestart met het project Samen naar School. Met dit project stimuleren ze de oprichting van Samen naar School klassen door heel Nederland. In zo'n klas krijgen kinderen met een ernstige handicap les binnen de muren van een gewone basisschool.

Kinderen krijgen in hun eigen klas onderwijs op maat, met alle zorg en ondersteuning die ze nodig hebben. Waar mogelijk doen ze gewoon mee met de andere leerlingen, tijdens het kringgesprek, de muziekles, gym of het speelkwartier.

Als kinderen met en zonder handicap samen naar school gaan, heeft dat voordelen voor iedereen. Zo breng je als ouder je kinderen naar dezelfde school als zijn of haar broertjes en zusjes en leren kinderen gemakkelijk leeftijdsgenootjes uit de buurt kennen. Onderzoek toont zelfs aan dat een Samen naar School klas bijdraagt aan de ontwikkeling van álle kinderen.

Benieuwd of er een Samen naar School klas te vinden is in jouw buurt? Klik voor meer info door via de roze button!

Wil je leuke, hippe, maar vooral handige accessoires shoppen? Bekijk de webshops die we verzameld hebben!

NSGK


Amsterdam
Openingstijden en kosten Zie website via de websitebutton Naar de website Direct mailen Telefoonnummer

Ervaringen van andere ouders

Ken jij deze tip? Wij zijn benieuwd! Wil je je ervaringen hier met andere ouders delen?

Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Toegankelijk eropuit in de natuur!

Toegankelijk eropuit in de natuur!

Hoe leuk is het om met mooi (of juist geen mooi) weer lekker de natuur op te zoeken! Even lekker wandelen, spelen, of juist ontspannen. Laat je inspireren op onze Natuur- en dierenpagina en geniet van de buitenlucht!

Ga gezellig samen op pad!

Samenwerkingen