Kidsproofplus.nl blogAlle blogs

15x leuke lockdown activiteiten in de kerstvakantie

22 december
Een bakactie, een schilderwedstrijd, een muzikale livestream en een bijzondere tv uitzending. Deze 15 leuke kerstvakantie-activiteiten zijn super leuk voor de kids!
Lockdown-activiteiten
Bekijk hier aan welke leuke activiteiten je allemaal mee kunt doen.

1. Je hoeft het DierenPark niet te missen!Maak zelf een dierentuin of neem een kijkje bij de olifanten via de live-stream. Speel het dierenmemory-spel of ontdek welke dieren er wonen in DierenPark Amersfoort. Leer ze alvast kennen voordat het park weer open gaat. 

2. Gratis Familieconcerten via livestream Concertgebouw

Kom helemaal in kerstsfeer met de 4 familieconcerten in Het Concertgebouw. Via een LIVE stream kun je op 25 en 26 december en op 6 januari genieten van Kom we gaan spelen, Pinoccio, Welkom bij het orkest en Jazz op recept. Bekijk hier het programma en zet de data alvast in je agenda

3. Samen bakken voor kerst met HomeMade


Met de bakmixen van HomeMade is het wel héél makkelijk om iets lekkers te bakken! Voeg er een beetje fantasie en creativiteit aan toe en je maakt samen met je kind de leukste traktaties voor het kerstdiner op school of thuis! Bekijk hier de leukste voorbeelden.

4. Kleur, kijk en vergelijk Alle Schutterstukken van Frans Hals Je kunt misschien niet naar Alle Schutterstukken komen kijken, maar wij kunnen de schutters wel naar jou brengen! Met deze leuke kleurplaat van het Frans Hals Museum is het museum een beetje bij jullie thuis. Download de kleurplaat hier.

5. Kerst met de zandtovenaar op tv

Kijk 18 december hét familiespektakel Kerst met de zandtovenaar van KRO-NCRV met optredens van oa voice-winnaar Dany en Dzifa Kusenuh. Beleef het eeuwenoude kerstverhaal op een unieke manier. Een echte aanrader! Kijk 19.20u op NPO Zapp. Gemist? De herhalingen zie je op:
- Woensdag 22 dec om 17.20 uur + zaterdag 25 dec om 19.30 uur bij KRO-NCRV op NPO Zapp
- Zaterdag 25 dec om 12.15 uur bij KRO-NCRV op NPO 1

Of bekijk de uitzending terug via Uitzending Gemist!

6. Schilderwedstrijd voor Piet MondriaanIn 2022 is het 150 jaar geleden dat Piet Mondriaan in Amersfoort werd geboren. Groot feest in Het Mondriaanhuis en dit vieren ze onder andere met een schilderwedstrijd! Maak zelf een creatie en wie weet wordt deze tentoongesteld in het museum. Doen jullie mee?

7. Bak een huis, geef een thuis! SOS Kinderdorpen

Maak samen een gezellig koekhuisje voor SOS Kinderdorpen, waarmee je kunt bijdragen aan de ondersteuning van 100 kwetsbare Keniaanse families en maak kans op mooie prijzen. Zo wordt bakken drie keer zo leuk! Doe mee en meld je hier aan.

8. Ontmoet Nederlands Openluchtmuseum online

De Nederlandse geschiedenis gewoon bij je in de woonkamer! Leer de medewerkers van het Nederlands Openluchtmuseum kennen, ontdek hoe Nederlanders op vakantie gaan of doe de Openluchtmuseum-quiz. Bekijk hier welke andere leuke online-activiteiten je nog meer kunt doen.
 

9. De haven bij je thuis met FutureLand

Nu we even niet naar FutureLand kunnen, komt de haven bij je thuis! Van een virtuele tour door de haven tot leuke proefjes en kleur- en knutseltips. Toch de Maasvlakte met eigen ogen bekijken? Download hier de toffe strandspeurtocht en speuren maar!  

10. De leukste spellen van 999Games getest

Kerstvakantie & Feestdagen = tijd voor spelletjes. Onze favoriet? Van 999Games ontvingen wij maar liefst 10 hele toffe spellen. Wij hebben voor jou onze top 3 op een rij gezet! Van een potje tussendoor tot avondvullend. Bekijk hier onze top 3 mét toffe WINactie!

11. Luxe kamperen met Lodge Holidays

Luxe kamperen met de vrijheid van de natuur, dat doe je bij Lodge Holidays! De lodges op kleinschalige campings in Kroatië, Frankrijk, Italië en Nederland zijn met zorg uitgezocht door Rink-Jan. Begin hier je onvergetelijke vakantie! Plan hier vast voor de zomer.

12. Maurits Muis bij je thuis


Kom je Maurits Muis online bezoeken deze kerstvakantie? Hij woont in het Mauritshuis en laat je graag zijn favoriete schilderijen zien, zoals het Meisje met de Parel. Ontdek de leuke filmpjes, doe-opdrachten en kerstpagina voor thuis

13. Films vanaf de bank


Verwonder je over de dikke ijslagen in Alaska of reis mee met de dolfijnen van de Bahama’s tot Patagonië. De prachtige films van Omniversum kun je nu even niet op de grote koepel bekijken, maar wel vanaf je eigen bank via Pathé Thuis!

14. Kerst(speel)klokjes knutselen Knutselen maar! Museum Speelklok deelt knutseltips om thuis kerst(speel)klokjes te knutselen. Een heerlijke thuisactiviteit én een huis in kerstsferen. Ga gauw aan de slag en laat de prachtige klokjes aan jullie muur klingelen!

15. Slimmer dan je juf of meester met MuseumJeugdUniversiteit


Eet jij straks algenpizza? Hoe graaf je dino's op? Hoe maak je een musical? Waarom waait de wind? Hoe maak je nepnieuws? Je kunt het zo gek niet bedenken, of er is een college over bij de MuseumJeugdUniversiteit. Bekijk hier welke colleges er allemaal zijn en schrijf je in!

NB: in onze originele kerstvakantiespecial vond je ook hele leuke tips voor uitjes naar Avontura, Krazy Kangoroo en ONE the musical. Helaas zijn deze uitjes door de nieuwe lockdown op dit moment niet mogelijk. Dat geldt ook de colleges voor kinderen van de MuseumJeugdUniversiteit. Ook de musea hebben hun deuren nu gesloten. Hopelijk kunnen we er na de lockdown alsnóg naartoe gaan!


Fijne Feestdagen!


TIP: bekijk hier ook 25x leuke activiteiten om binnen met de kids te doen!
Naar de website