Maritiem Museum RotterdamTerug naar het overzicht

Ontdek de enorme invloed van de maritieme wereld op ons dagelijks leven!
Ga mee op reis door het maritieme heden en verleden in eigentijdse tentoonstellingen voor grote én kleine avonturiers bij het Maritiem Museum in Rotterdam. Luister naar verhalen, bewonder topstukken uit de vooraanstaande collectie of doe mee aan een van de vele activiteiten! Het museum ligt in de oudste en grootste museumhaven van Nederland waar je op historische schepen en kranen beleeft hoe de wereldhaven Rotterdam op déze plek begon! 

Het Maritiem Museum Rotterdam is er voor iedereen en daarom besteden ze extra aandacht aan toegankelijkheid en faciliteiten voor mindervaliden. De tentoonstellingen zijn toegankelijk voor rolstoelen en bereikbaar via liften. De expo Dealen met Drugs is helaas niet toegankelijk voor gemotoriseerde rolstoelen.

Zie 'Toegankelijkheid en tips' voor meer informatie over de toegankelijkheid.

De kinder-doe-expo Professor Plons is goedgekeurd door de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind (NSGK).

Met steun van NSGK werd de tentoonstelling 'Offshore Experience' zo toegankelijk mogelijk gemaakt voor bezoekers met een lichamelijke of zintuiglijke beperking, bijvoorbeeld met automatische deuren, een lift en aangepaste manieren waarop de informatie wordt aangeboden.

Tegenover de ingang van het museum aan de Leuvehaven zijn twee parkeerplaatsen voor minder validen. Daarnaast is er de mogelijkheid om aan de Blaak-zijde tijdelijk te parkeren om passagiers te laten uitstappen.

Wil je meer informatie? Klik op de roze button om naar de website te gaan!

Tip: Binnenkort een jarige job? Bezoek de Themapagina Kinderfeestjes!

Maritiem Museum Rotterdam

Leuvehaven 1
3011 EA Rotterdam
Toegankelijkheid en tips Er is een invalidentoilet op de begane grond en er is een rolstoel beschikbaar bij de kassa! Begeleiders mogen gratis naar binnen. (blinden)geleidehonden zijn toegestaan met identificatiepas.

De kades waar de schepen en kranen liggen in de Leuvehaven zijn vanuit het museumgebouw goed bereikbaar. Vanaf de Schiedamsedijk leiden verschillende trappen naar de kades. Alleen de schepen en kranen zijn uitsluitend via een looppplank bereikbaar en helaas niet toegankelijk voor rolstoelen.
Openingstijden en kosten Volwassenen: € 14,00
4 t/m 15 jaar: € 10,00
Museumkaart: Gratis
Tot 4 jaar: Gratis
Begeleid(st)er rolstoel: Gratis
Naar de website Direct mailen Telefoonnummer

Ervaringen van andere ouders

Ken jij deze tip? Wij zijn benieuwd! Wil je je ervaringen hier met andere ouders delen?

Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Lente!

Lente!

Naar buiten! Ruik het voorjaar wat in de lucht hangt, ruik de bloemen en het gras en dartel als een lammetje in het rond! Wij worden zo blij van het voorjaar! Ontdek onze Events-Pagina voor de leukste uitjes dit seizoen.

Lente-inspiratie

Samenwerkingen