Speeltuin ZuiderkwartierTerug naar het overzicht

Speeltuin Zuiderkwartier in Leiden is een gezellige speeltuin voor grote en kleine kids!
Bij Speeltuin Zuiderkwartier kunnen alle kinderen, met én zonder handicap, heerlijk samen spelen. Voor de kleinere kinderen zijn onder andere een zandbak, een speelhuisje, schommels en glijbanen aanwezig. De grotere kids kunnen zich uitleven in het enorme klimkasteel! 

De speeltuin heeft een goed aangepast toilet met stevige verschoontafel. Er is een ruim clubgebouw waar bij nat weer geschuild en gespeeld kan worden. Ook loopt er een verhard pad door de speeltuin, waardoor ook kinderen in een rolstoel gemakkelijk tussen de verschillende speeltoestellen kunnen wisselen.

Spelmiddagen

Spelmiddagen zijn voor kinderen van 4 tot 12 jaar met een lichamelijke of meervoudige beperking. Tijdens de middagen wordt er geknutseld, vaak met één op één hulp. Er wordt voorgelezen, soms gezongen en is er veel ruimte om vrij te spelen. Leuk!

Klik voor meer info door naar de website via de roze button.

Ook Speeltuin Zuiderkwartier is getest door de Speeltuinbende en gesteund door het Gehandicapte Kind!

Op zoek naar nog meer toegankelijke speelplekken? Bekijk ze op de Themapagina Dagje Weg!

Speeltuin Zuiderkwartier

Anjelierstraat 5
2313 XA Leiden
Toegankelijkheid en tips Klik voor meer info over de actuele openingstijden door naar de website via de roze button. Openingstijden en kosten € 0,50 per kind Naar de website Direct mailen Telefoonnummer

Ervaringen van andere ouders

Ken jij deze tip? Wij zijn benieuwd! Wil je je ervaringen hier met andere ouders delen?

Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Back to school

Back to school

De kinderen mogen weer naar school. Dat wordt weer even wennen voor iedereen. Kun jij wel wat fijne tips gebruiken? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief en je ontvangt de 'back to school' nieuwsbrief zo in je inbox.

Ja ik wil de back to school nieuwsbrief

Samenwerkingen