Visitaal ChatTerug naar het overzicht

Met Visitaal Chat kunnen mensen met een verstandelijke beperking ook chatten en appen!
Iedereen wil graag met elkaar chatten en appen, ook mensen met een verstandelijke beperking! Daarom is Visitaal Chat gebouwd, een gratis chat-app waarmee je Visitaal-pictogrammen, emoji’s en foto’s naar elkaar kunt sturen.

Visitaal Chat is een veilige en gemakkelijke chat- en messaging app. Hiermee kun je zelfstandig simpele berichten met Visitaal-pictogrammen versturen. Zo blijf je in contact met ouders, familie, vrienden, klasgenoten, collega’s en begeleiders.

Visitaal Chat is ontwikkeld voor mensen die willen meedoen in de digitale samenleving, maar niet of onvoldoende kunnen lezen en schrijven om zelfstandig Whatsapp te gebruiken. De app is geschikt voor mensen met een (licht-) verstandelijke beperking, Autisme Spectrum Stoornis, laaggeletterden en mensen met een communicatieve beperking.

Met Visitaal Chat kunnen zij elkaar en anderen veilig berichten sturen met eenvoudige zwart-witpictogrammen, emoji’s, zelfgemaakte foto’s en korte animaties. Gebruikers hebben de keuze uit ruim 300 Visitaal-pictogrammen die personen, plaatsen, handelingen en emoties uitbeelden. Zo kunnen ook zij online communiceren en volwaardig participeren in de samenleving.

Visitaal-pictogrammen zijn speciaal ontwikkeld voor ondersteunde communicatie met en tussen mensen met een (licht) verstandelijke of communicatieve beperking. Deze pictogrammenset wordt al meer dan 30 jaar ingezet in zorg en (speciaal) onderwijs ter ondersteuning van iedereen die hulp nodig heeft bij de dagelijkse communicatie of moeite heeft met gesproken taal.

Visitaal Chat is geschikt voor de meeste Android en iOS (iPhone) toestellen, en werkt op tablets en telefoons. Een simkaart is niet nodig, een wifi-verbinding volstaat.

De medewerkers van het innovatiecentrum van Middin, een groep cliënten die zich bezighoudt met zorginnovatie, hebben een promotiefilm voor de nieuwe chat-app Visitaal Chat gemaakt. Ze schreven de tekst, filmden, acteerden en spraken de tekst in.Meer informatie of de app downloaden? Klik op de roze websitebutton!

TIP: volg jij ons al op Facebook?

Visitaal Chat

KNSM-Laan 189
1019 LC Amsterdam
Naar de website Direct mailen Telefoonnummer

Ervaringen van andere ouders

Ken jij deze tip? Wij zijn benieuwd! Wil je je ervaringen hier met andere ouders delen?

Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Lente!

Lente!

Naar buiten! Ruik het voorjaar wat in de lucht hangt, ruik de bloemen en het gras en dartel als een lammetje in het rond! Wij worden zo blij van het voorjaar! Ontdek onze Events-Pagina voor de leukste uitjes dit seizoen.

Lente-inspiratie

Samenwerkingen