BartiméusTerug naar het overzicht

Voor alle mensen in NL die slechtziend of blind zijn, om 100% te kunnen leven.
Bartiméus is er speciaal voor mensen die slechtziend of blind zijn, ook als je een meervoudige beperking hebt of als je problemen ervaart met zien door bijvoorbeeld niet aangeboren hersenletsel. Ze vinden het belangrijk om alle kennis en ervaring die ze hebben te delen met anderen. Familieleden, professionals in de zorg of in het onderwijs en overheden en bedrijven.

Ze ondersteunen en stimuleren mensen die slechtziend of blind zijn om alles uit het leven te halen wat er in zit. Want uiteindelijk gaat het om hoeveel procent je leeft, niet om hoeveel procent je ziet! 100% leven is het doel. 

Als er een visuele beperking is vastgesteld bij jou, kan behandeling in een revalidatietraject een volgende stap zijn. Een revalidatietraject richt zich op het leren verwerken van en omgaan met een visuele beperking en het aanleren van vaardigheden. De professionals van Bartiméus doen dit door onderzoek, persoonlijk advies, ondersteuning en door het delen van kennis. Samen zoeken ze naar de beste vorm van ondersteuning voor jou, je familie, je begeleiders en je netwerk. 

Ook hebben ze mogelijkheden op gebied van wonen, werk en dagbesteding. Neem een kijkje op de site!

Wil je meer informatie? Klik op de roze button om naar de website te gaan. 

Tip: Neem ook eens een kijkje tussen de toegankelijke sportclubjes op onze site. 

Bartiméus

Van Renesselaan 30a
3703 AJ Zeist
Openingstijden en kosten Bekijk de website via de websitebutton voor meer informatie en ondersteuning Naar de website Direct mailen Telefoonnummer

Ervaringen van andere ouders

Ken jij deze tip? Wij zijn benieuwd! Wil je je ervaringen hier met andere ouders delen?

Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Lente!

Lente!

Naar buiten! Ruik het voorjaar wat in de lucht hangt, ruik de bloemen en het gras en dartel als een lammetje in het rond! Wij worden zo blij van het voorjaar! Ontdek onze Events-Pagina voor de leukste uitjes dit seizoen.

Lente-inspiratie

Samenwerkingen