MuziektherapieTerug naar het overzicht

Poco á Poco Muziektherapie is gericht op personen die diverse problemen ervaren en daardoor vastlopen.
Muziektherapie is een methodische vorm van hulpverlening waarbij muzikale middelen gehanteerd worden om verandering, ontwikkeling, stabilisatie of acceptatie te kunnen bereiken op emotioneel, gedragsmatig, cognitief, sociaal of lichamelijk gebied. Het doel van deze therapie is het terugdringen van problemen of stoornissen, maar het kan ook bijdragen tot het stimuleren van de mogelijkheden of vaardigheden die een cliënt heeft. Lijden verlichten, leren omgaan met verliezen, het opdoen van copingstrategieën en achteruitgang in de problematiek behoren ook tot de doelen. 

Poco à Poco is gericht op personen die diverse problemen ervaren en daardoor vastlopen in het dagelijkse leven. Hierbij kun je denken aan gedragsproblemen zoals onrust, passiviteit en agitatie, taal/spraakproblemen zoals stotteren en afasie, cognitieve problemen zoals geheugenproblemen en planningsproblemen, emotionele problemen zoals boosheid en verdriet of sociale beperkte vaardigheden. 

Al deze problemen kunnen het gevolg zijn van een (niet) aangeboren hersenletsel, stoornis of handicap. Door middel van (neurologische) muziektherapie worden er handvaten aangereikt en deze geoefend in de therapiesessie en vervolgens in de dagelijkse praktijk toegepast.

Poco à Poco heeft een expertise op het behandelen en begeleiden van mensen met autisme, ADHD, syndroom van Down, Parkinson, Afasie, MS, meervoudig gehandicapten, hoofbegaafdheid, laagbegaafdheid, dementie, CVA, slechtzienden en blinden en een ontwikkelingsstoornis. 

Wil je meer informatie? Klik op de roze button om naar de website te gaan. 


Tip: ze hebben ook speciale kinderfeestjes bij Poco á Poco via de Themapagina Kinderfeestjes

Poco a Poco

Langenboomseweg 71b
5451JH Mill
Toegankelijkheid en tips Er is (neurologische) therapie voor kinderen met verschillende achtergronden. Neem vooraf contact op voor de mogelijkheden Openingstijden en kosten 30 minuten: €40,- (incl.btw)
45 minuten: €50,- (incl.btw)
Groepsgrootte:  individueel
Kosten voor muziektherapie moet u zelf betalen. Dit wordt niet standaard vergoed door de ziektekostenverzekeraar. Vanuit het Persoons Gebonden Budget (PGB) kan muziektherapie in principe niet als individuele begeleiding meer vergoed worden.
Naar de website Direct mailen Telefoonnummer

Ervaringen van andere ouders

Ken jij deze tip? Wij zijn benieuwd! Wil je je ervaringen hier met andere ouders delen?

Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

De lente is onderweg!

De lente is onderweg!

Zo waren we aan het schaatsen en zo schijnt het zonnetje volop en kun je soms al voorzichtig zonder jas naar buiten. Geniet van het kleins en zie de lente om je heen dicht bij huis. Ook is er nog steeds genoeg te doen dicht bij huis. Lekker naar buiten en vergeet je zonnebril niet!

Lente-inspirtatie

Samenwerkingen