• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Kidsproofplus.nl blogAlle blogs

TIPS! Toegankelijke musea

1 mei
Elke editie van Veine Magazine schrijft Susanne Frens een column in een ander thema. Ook op Kidsproofplus.nl worden deze columns gedeeld. Het onderwerp van deze editie is eigenlijk het hele jaar een goed idee! Met tijdsloten, een beperkte capaciteit of helemaal open, deze toegankelijke musea zijn ideaal voor een dagje weg!

Deze toegankelijke musea hebben écht iets extra te bieden.

1. Verzetsmuseum Junior – Dankzij gidslijnen en audio- en videotours kunnen ook slechtziende en slechthorende kinderen Verzetsmuseum Junior zelfstandig bezoeken en ontdekken waar Nederlanders in de Tweede Wereldoorlog mee te maken kregen!

2. Rijksmuseum – Uiteraard toegankelijke met rolstoel, maar het Rijksmuseum biedt bijv. ook familierondleidingen aan in gebarentaal en speciaal voor blinden of slechtzienden. Er zijn prikkelarme avondopenstellingen en op de site staat een voorbereidingsdocument om voorbereid op pad te gaan.

3. Maritiem Museum – Ga op reis door het maritieme heden en verleden. De kinder-doe-expo Professor Plons is goedgekeurd door de Speeltuinbende. En de tentoonstelling 'Offshore Experience' is zo toegankelijk mogelijk gemaakt voor bezoekers met een lichamelijke of zintuiglijke beperking.

4. Mauritshuis – Wist je dat je jouw neus ook kunt gebruiken om kunst te beleven? Je ervaart dit zelf met de tentoonstelling in het het Mauritshuis in Den Haag 'Vervlogen - geuren in kleuren'. De audiofragmenten en de geuren zorgen samen voor de complete ervaring!

5. Vakantiehuizen - Ken jij de Ronald McDonald Kinderfonds vakantiehuizen? Er zijn er 3 in Nederland. Drempelvrij, aangepast en voorzien van hulpmiddelen en kindvriendelijk. Nieuwe gasten krijgen voorrang bij een reservering. Ga er een weekendje tussenuit of reserveer nu alvast voor de schoolvakanties.

Door heel Nederland zijn er bij musea ook steeds meer prikkelarme openstellingen, rondleidingen met gebaren en/of speciale audiotours voor slechtzienden. We verzamelen ze voor jou op onze site.

TIP! Op onze Dagje weg pagina staan veel meer toegankelijke uitjes verzameld! Ben jij fan van een musea of uitje en staat deze nog niet op Kidsproofplus.nl. Mail ons dan! susanne@kidsproofplus.nl

Veel plezier!

Naar de website