• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Kidsproofplus.nl blogAlle blogs

10x toegankelijke tips voor de herfstvakantie

13 oktober
Het aftellen is begonnen, de herfstvakantie is in zicht. Wij zijn nog druk om de site voor jullie te vullen. Zelf kunnen we nog niet goed kiezen. Wat gaan jullie doen? Kijk hieronder voor inspiratie! Fijne herfst! Liefs, Susanne
herfstvakantietips
1. Feest in het Zuiderzeemuseum

Tot en met 29 oktober is het nog feest in het Zuiderzeemuseum! De straten zijn versierd en er zijn extra activiteiten. Zoals een Oudhollandse kermis en poppenkast voorstellingen. Het buitenmuseum is grotendeels rolstoeltoegankelijk!

Ontdek dit mooie museum2. Historisch speelplezier

Reis deze herfstvakantie met het preHistorisch Dorp mee terug in de tijd. Stook een vuurtje als een Viking, kijk iedere dag naar de poppenkast en leer hoe je zelf een reconstructie kunt maken van het verleden in de ArcheoFactory!

Geschiedenis tot leven 3. Speelgoed van het Jaar

Spelen is goed voor de ontwikkeling van kinderen en daarnaast ook heel erg leuk! Maar voor welk speelgoed kies je nou? De vakjury van Speelgoed van het Jaar heeft winnend speelgoed van dit jaar geselecteerd. Nu is de beurt aan jou!

Stem je mee?  

4. Festival de Betovering

Bij dit internationale Kunstfestival is iedereen welkom! Er zijn prikkelarme zones, relax performances, voorstellingen met beeldbeschrijving en een blindentolk. Laat je ontroeren, verrassen, uitdagen en verwonderen van 13 t/m 21 oktober!

Check het programma5. Rondleiding Paleis het Loo

Op 21 oktober kun je de Paleistuin in Apeldoorn weer bewonderen tijdens een rondleiding in Nederlandse Gebarentaal! Dove gids Mariek Lankhorst laat je de pronkstukken zien en vertelt er interessante weetjes bij. Wauw!

Kijk je ogen uit 6. Frameschaatsen

Komend seizoen kunnen kinderen met een fysieke beperking bij 16 ijsbanen in Nederland meedoen aan schaatslessen! Dankzij het frame zitten ze stabiel en kunnen ze samen het ijs op. Mogelijk door Stichting het Gehandicapte Kind!

Alle locaties7. 19 leuke herfsttips!

De herfst is hét seizoen om met kinderen de natuur in te gaan. De grond ligt vol met kastanjes, oranje bladeren en andere herfstschatten. Houd het herfstweer je binnen? Wij hebben ook een heleboel herfstige thuistips voor je!

Klik voor toffe inspiratie 

8. Kom bij De Speeltuinbende!

De Speeltuinbende zet zich in voor een omgeving waar ieder kind onbezorgd buiten kan spelen samen met kids uit de buurt. Iedereen is welkom, met of zonder handicap. Sluit je aan en ontvang een leuk welkomstcadeau!

Lekker samen buitenspelen9.Toegankelijke events

Op zoek naar een uitje met het gezin? Onze Themapagina Events staat vol met de leukste uitjes in de herfst en andere toffe familie-activiteiten. Van theater tot museum en van dierenpark tot prikkelarme openstelling!

Seizoensinspiratie

10. Adresjes & uitjes op een rijtje!


Lekker veel inspiratie voor toegankelijke adresjes en uitjes en dat allemaal op één pagina! Denk aan speeltuinen, musea, dierentuinen en actieve uitjes voor iedereen met en zonder beperking. Je vindt het in onze Pagina Dagje weg.

Ga snel naar de pagina!Geniet van de herfstvakantie!

TIP: bekijk hier ook hele fijne kindvriendelijke restaurants waar ze glutenvrije, lactosevrije of suikervrije lekkernijen op de menukaart hebben staan. Of waar je makkelijk aan kunt schuiven met je rolstoel. Het liefst natuurlijk met speelhoek!


Naar de website