Kidsproofplus.nl blogAlle blogs

7x toegankelijke pareltjes in Nederland

8 juni
Genieten van kunst, op zomerkamp of ontspannen in een vakantiehuis met de familie: wat zijn wij blij dat dit ook steeds toegankelijker kan! Hier vind je echte Kidsproofplus pareltjes, uitjes die speciaal voor kinderen met een (zintuigelijke) beperking zijn bedacht. Doe inspiratie op voor jouw volgende activiteit!

Rijksmuseum


Wauw, wat is de kunst in het Rijksmuseum Amsterdam toch mooi! Heel fijn is dat dit museum extra aandacht besteedt aan inclusie en toegankelijkheid. Zo kun je hier een familierondleiding in gebarentaal volgen, genieten van een prikkelarme avondopenstelling, een rondleiding volgen speciaal voor mensen met een visuele beperking en is het gehele museum toegankelijk voor (elektrische) rolstoelen. Reserveer meteen jouw bezoekje aan het Rijksmuseum!


Mauritshuis

Wist je dat je jouw neus ook kunt gebruiken om kunst te beleven? Je ervaart dit zelf met de nieuwe tentoonstelling in het Mauritshuis 'Vervlogen - geuren in kleuren'. De verschillende geuren zitten op een aantal kunstwerken die het verhaal van vroeger zullen vertellen. Zeker voor kinderen met een visuele beperking is de tentoonstelling interessant, want de audiofragmenten en de geuren zorgen samen voor de complete ervaring!Verzetsmuseum Junior (9+)

Toont jouw kind steeds meer interesse in de aangrijpendste periode uit de Nederlandse geschiedenis, de Tweede Wereldoorlog? Het Verzetsmuseum Junior vertelt het verhaal van Nederland in oorlogstijd. Dankzij gidslijnen en audio- en videotours kunnen ook slechtziende en slechthorende kinderen het Verzetsmuseum Junior zelfstandig bezoeken en ontdekken. 


Y Camps

Kijkt jouw kind ook zo uit naar de zomervakantie en zijn jullie druk op zoek naar een toegankelijk vakantiekamp? Bij Y Camps beleven kinderen en jongeren die extra begeleiding nodig hebben een onvergetelijke zomervakantie! Of je nou ASS, ADHD, diabetes of de financieel de middelen niet hebt. Er is genoeg aanbod!Ronald McDonald Vakantiehuizen

Even heerlijk ontspannen met het gezin op vakantie? Dat kan in een toegankelijk vakantiehuis van Ronald McDonald Kinderfonds. Rust tijdens de zomervakantie uit in een aangepast huis op de Veluwe, in Limburg of Friesland! Doe je liever met het hele gezin mee aan themaweekenden? Het Kinderfonds organiseert op deze vakantieplekken ook speciale weekenden rondom Moederdag, Vaderdag, Halloween en Sinterklaas!


Op vakantie!

Kun jij niet wachten om deze zomer op vakantie te gaan? Op onze pagina Vakantie staan toffe vakantiekampen met begeleiding, of aangepaste vakantieplekken om samen met de hele familie te genieten. Ga jij voor een avontuurlijke of ontspannen vakantie?Nog meer toegankelijke dagjes weg

Goed nieuws! Onze Themapagina Dagje Weg wordt steeds verder gevuld met toffe toegankelijke speeltuinen, rolstoeltoegankelijke wandelroutes door de natuur en musea die speciale rondleidingen hebben voor kids met een visuele beperking. Met deze leuke uitjes is de hele zomervakantie wel te vullen!
TIP: wil jij op de hoogte blijven van alle toffe toegankelijke activiteiten voor kids? Volg Kidsproofplus op Facebook of Instagram

Naar de website