Kidsproofplus.nl blogAlle blogs

Wandeltips!

10 januari
Wat een heerlijke winterweken hebben we gehad. En wat een mooie creatieve oplossingen hebben we voorbij zien komen om samen de sneeuw in te kunnen en het ijs op te gaan! We hopen nu op heerlijk lente weer om wederom samen van de natuur te kunnen genieten. In Veine Magazine schreef Susanne Frens een column met tips in dit thema. En die is nu ook op Kidsproofplus.nl te lezen!

Hieronder verzamelde Susanne vijf mooie toegankelijke wandel- en beleefpaden om samen te kunnen genieten!

1. Friesland - It Fryske Gea heeft verschillende natuurgebieden in Friesland toegankelijk gemaakt. Verharde en drempelvrije wandelpaden, verhoogde plateaus in de vogelhut en aangepaste picknickbanken. Genoeg keus!

2. Lammetjestijd - Staatsbosbeheer heeft samen met stichting Dedicon een wandelroute voor blinden en slechtzienden uitgezet bij schaapskooi Hoog Buurlo op de Veluwe. Ingesproken tekst en speciale routekaarten in braille vertellen bezoekers met een visuele beperking het verhaal van de schaapskooi.

3. Wonderpad - De wonderen zijn de wereld nog niet uit! Het Wonderpad van IVN West-Friesland bestaat uit twee routes welke met paaltjes zijn aangegeven. De paaltjes zijn voelbaar genummerd en hebben een wit geverfde bovenkant. Het gehele Wonderpad bestaat uit verharde paden.

4. Braille - Roekpad is een speelbos en belevingspad in Echten. Alle zintuigen worden geprikkeld tijdens deze leuke wandeling: horen, ruiken, proeven, voelen en zien. Loek de Roek wijst je de weg tijdens de wandeling, de tekst op de borden staan ook in braille. Wil je braille leren? Dit kan door de leuke vragen van Loek de Roek te ontcijferen!5. Sportief - Net over de grens van Limburg vind je in Vlaanderen (Belgiƫ) Nationaal Park Hoge Kempen. Vanaf toegangspoort Mechelse Heide is er speciaal voor mensen met een handicap een zandloperpad aangelegd. Het 1,5 kilometer lange pad loopt door de voormalige zandgroeve. Een vogelkijkwand, een vlonder en enkele fysieke uitdagingen maken het uitstapje nog leuker!

Door heel Nederland zijn er steeds meer toegankelijke natuur- en speelplekken. Eerder noemden we al de aangepaste speelnatuur en Natuur zonder Drempels van Natuurmonumenten. Deze en nog veel andere tips verzamelen we voor jou op onze site.

Ben jij fan van de natuur en heb je voor ons een leuke tip of favoriete plek die nog niet op Kidsproofplus.nl staat. Mail ons dan! susanne@kidsproofplus.nl
Naar de website