Kidsproofplus.nl blogAlle blogs

Wat kan wel-inspiratie tijdens de lockdown

12 januari
Het lijkt erop dat de lockdown nog een tijdje langer gaat duren. Raakt jouw inspiratie van thuisactiviteiten met de kinderen langzamerhand op? Lees dan snel de tips in deze 'Wat kan wel' blog met een heleboel coronaproof, maar toch toffe inspiratie!
Wat kan nog wel in de lockdown

1. Winterbucketlist  
In de winter kun je gelukkig zoveel toffe activiteiten doen! Met deze winterbucketlist heb je in één keer superveel inspiratie voor coole winterse activiteiten buiten, maar ook lekker warm binnen in huis! Hoeveel activiteiten kun jij al afstrepen? 

2. Knutselen met Bison kids
Bison kids heeft allerlei filmpjes gemaakt, waarbij zijn creatieve knutsels laten zien. Deze maak je heel makkelijk met materialen die je al in huis hebt. Wat dacht je van een eigen spaardier of een coole robot van blikken? Bekijk de filmpjes voor inspiratie, want hierbij zijn de kids weer even zoet!

3. Lockdown printables 
Van een leesbingo tot ganzenbord en een fijne dagplanning: met deze printables is het makkelijker om de lockdown door te komen. Ze zijn fijn voor structuur en voor de verdiende ontspanning!

4. Winterwandeling
Gelukkig mag je ook nog lekker een wandeling maken buiten. Jonge kinderen vallen niet onder de regel van maximaal twee personen buiten, dus als gezin met kleine kinderen kun je nog wel naar een rustig bos of natuurgebied! Kijk voor onze favoriete toegankelijke natuurgebieden op onze Themapagina - Dagje weg Natuur!
5. Speurtocht in de buurt met Geocaching
Nog een toffe manier om een frisse neus te halen is het populaire Geocaching, oftewel schatzoeken! Beleef met het gezin een echte speurtocht vol activiteiten, ook bij jou in de buurt! Je hebt alleen een GPS of telefoon en de app van Geocaching nodig! Ben jij klaar voor deze avontuurlijke speurtocht? Pas op, het is behoorlijk verslavend! Hier lees je hoe deze toffe buitenactiviteit werkt.


6. Buitenspeeltips
Naar buiten gaan wordt ook nog leuker met de buitenspeeltips van OERRR. Op hun website verzamelen zij allerlei leuke activiteiten die je buiten kunt doen. Broodjes roosteren, schors tekenen en vogelvoer in de vorm van een tosti maken: voor iedereen heeft OERRR wel inspiratie!

7. Leuker leren met Schooltv
Thuisschool kan best lastig zijn. Hoe blijf je gemotiveerd en hoe kunnen kinderen oefenen met de lesstof? Speciaal voor tijdens de lockdown is Schooltv weer op verschillende televisiekanalen te zien. Daarnaast is het platform van Schooltv toegankelijk voor iedereen, met allerlei fijne tips die de lesstof begrijpelijker maken. Neem een kijkje!

8. Leren gamen

Wil jij leren gamen? Dat kan gewoon tijdens de lockdown! NMA Gaming heeft als doel mensen met een zware lichamelijke handicap de mogelijkheid te bieden om muziek te maken en spelletjes te kunnen spelen. NMA-Gaming helpt gamers bij het vinden van de juiste oplossingen. Op de website kan je kennis maken met een aantal gamers en informatieve video's vinden over hoe je kunt gamen.
9. Hele middag kletsen
Is praten thuis jullie grootste hobby? Met deze Kidsproof Kletspraat Wintereditie kun jij een hele middag vullen! Klets bijvoorbeeld gezellig met je ouders, broertjes of zusjes, of bel je beste vriendin, neefje of opa!

10. Middagje bakken
Het voordeel van deze leuke binnenactiviteit: hier kun je nog een tijdje van genieten! Probeer eens dit heerlijke kaneelbrood. Misschien een recept voor kerst, maar ook in januari en februari smaakt het nog heel goed!

11. Kaarsen draaien
Wat is het donker buiten! Gelukkig maken jullie het binnen lekker gezellig met de zelfgedraaide kaarsen. Dit is een superleuke activiteit om samen te doen. Lees hier hoe je oude kaarsen in de vorm van een slang of slak maakt!

12. Elke mogelijkheid benutten met de inspiratiebox

Met behulp van de ‘Ik ga EMB! Inspriatiebox’ kun je hele leuke ideeën en inspiratie opdoen om zelf ook actie te ondernemen! Actie waarbij jij, met je motorische en/of meervoudige beperkingen, ‘in control’ bent. Waarbij jij zelf de actie maakt en zelf bepaalt hoe en wat. Kortom, jij gaat EMB - Elke Mogelijkheid Benutten om leuke dingen te doen! Dit is extra fijn om te doen na een lange thuisschooldag.

13. Theater voor thuis

Mis jij het om naar het theater te gaan? Met Komt het Zien! THUIS geniet je thuis van de mooiste voorstellingen, met superfijne audioscriptie door blindentolken. Zo kunnen ook kinderen met een visuele beperking genieten van theater. 


14. Stoepkrijt maken
Nog een vrolijke knutsel: zelf stoepkrijt maken! Hier heb je maar weinig materialen voor nodig en je kunt er veel plezier van beleven. Na het zelf creeën van mooie kleurtjes, is het natuurlijk ook tijd om de stoep vrolijk te versieren. Daar worden alle wandelaars die langskomen vast blij van op een grauwe winterdag!

15. Gratis digitaal mini magazine
Wil je alvast inspiratie opdoen voor toffe uitjes wanneer dat weer kan? Ons nieuwe gratis digitale mini magazine staat vol met tips, ook over toffe natuurplekken met kinderen! Bij inschrijven van de Kidsproof nieuwsbrief ontvang je gratis dit digitale mini magazine vol ideeën! 

Wil je op de hoogte blijven van allerlei leuke online alternatieven voor kinderen? Volg ons dan op Facebook! Je kunt natuurlijk ook een kijkje nemen bij onze Events, die wij zo veel mogelijk updaten als er nieuwe coronaproof activiteiten komen.

Naar de website