Kidsproofplus.nl blogAlle blogs

4x huifbedrijden voor kinderen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking

26 juni
Huifbedrijden is een speciale manier van paardrijden, speciaal voor kinderen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking waar het gewoon op een paard zitten niet mogelijk is. Huifbedrijden biedt hen een activiteit waarbij de beweging van de pony's zorgt voor fysieke en mentale ontspanning van de deelnemer.
Stichting Huifbed De Meijerij in Rosmalen probeert de ruitersport voor gehandicapten te bevorderen. Het huifbed is een stalen constructie gedragen door twee vaste wielen achter en zwenkwielen voor. Twee pony's lopen naast elkaar, aangestuurd door een menner. De deelnemer ligt in een gespannen canvas doek over de pony's. Plezier en ontspanning staan altijd centraal!

prinsesmaximamanege

De Prinses Máxima Manege in Den Dolder is een leuke manege voor kinderen met een lichamelijke, zintuiglijke, verstandelijke of meervoudige beperking. Je kunt hier paardrijden met of zonder begeleiding en aangepaste hulpmiddelen. Ook is huifbedrijden mogelijk op het buitenterrein.

Manegezonderdrempels

Is jouw kind gek op paarden, maar is het door zijn of haar beperking vaak niet mogelijk paard te rijden? Dankzij het huifbed kunnen kinderen met een ernstig meervoudige beperking bij Manege Zonder Drempels in Bennekom toch op een paard rijden. Op deze manier kunnen ook zij genieten van de paarden en hun bewegingen. Natuurlijk mogen ouders, broertjes of zusjes gezellig meerijden op de bok.Met speciaal beleerde paarden kan je een ritje met het huifbed maken door het Veerse bos. Stichting Huifbedrijden Walcheren beschikt over een huifbed met paarden, tillift en een speciaal gebouwd laadstation. Hierdoor kun je comfortabel en veilig op het bed worden getild. Een ritje draagt bij aan minder rugklachten, betere doorstroming in het lichaam en heel veel positiviteit!

Meer paardrijden? Bekijk de Themapagina Clubjes!