• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Kidsproofplus.nl blogAlle blogs

SamenSpeeldagen op 4 locaties!

14 september
Samen spelen is avontuurlijk en leuk voor iedereen! Doe daarom mee met het SamenSpeelSpel van OERRR! Reserveer snel om mee te doen!
SamenSpeeldagen - OERRR
Tijdens het SamenSpeelSpel gaan kinderen met en zonder handicap samen aan de slag met opdrachten, onder leiding van de boswachter. Ervaar bijvoorbeeld hoe het is om niet te kunnen zien of horen. En hoe kan je toch spelen als je in een rolstoel zit? Samen gaan de kinderen de uitdaging aan en worden zo echte samenspeelkampioenen!

Reserveer voor één van de vier locaties!


SamenSpeeldagen op 4 locatiesKinderen met en zonder handicap spelen samen en ontdekken met de boswachter dat iedereen kan spelen in de natuur.
De boswachter organiseert samen een stoer samenspeelspel voor alle kinderen. Samen gaan de kinderen de uitdaging aan en worden zo echte samenspeelkampioenen! En daarna natuurlijk de speelnatuur in. Er is per locatie plek voor 30 kinderen, dus reserveer snel!

1. S’-Graveland, 26 september
2. De Slotplaats (Bakkeveen) 23 september
3. Tiengemeten 26 september
4. Schieveen 26 september


Geluksmomentjes - blog"Ik raakte ontroerd van Luuk die op Tiengemeten met zijn rolstoel op een vlot dobberde, en ook van het meisje dat daar met haar rolstoel het water in reed. Met haar tenen in het water was iets wat zij nog nooit zo ervaren had. Want: dichtbij natuur kom je normaal gesproken nu eenmaal niet, als je in een rolstoel zit."

Marc van den Tweel - Algemeen directeur Natuurmonumenten

Lees hier het hele verhaal

Altijd toegankelijke (speel)natuur - OERRR

OERRR brengt je naar plekken waar je echte avonturen kunt beleven. Waar je de natuur ruikt, voelt en proeft. Wij hebben een aantal Speelnatuurplekken van OERRR op een rijtje gezet. Natuurlijk zijn deze ook toegankelijk voor kinderen met een beperking!

Een paar pareltjes van OERRR:

Speelnatuur Bergherbos
Via een halfverharde holle weg, verplaats je je in een rolstoel goed door deze Speelnatuur. Met een veilige loopbrug kun je met de rolstoel op de motte (burcht) komen. Wil je met water spelen? Dan is er een waterspeelplaats.

OERRR Oisterwijk
De loopstam over het water is voorzien van steuntouwen en een groot deel van het bos is goed te berijden met een rolstoel. Voor de allerkleinsten tot 4 jaar is er een apart bosje met zandbak en boomstammenpaadje.

Hompesche molen
De waterpomp is prima te bedienen vanuit de rolstoel, zodat je lekker kan spelen met water, zand en modder. Verder zijn er bij klimstammen houten steunen en steuntouwen aangebracht! Kom overal via het stevige pad.

Speelbos Erve de Pas
Je kunt hier klimmen, springen, met water en zand knoeien, verstoppen, beestjes ontdekken en natuurlijk je eigen hut bouwen! De waterspeelplek is zo gemaakt dat je in een rolstoel gewoon bij de pomp en bij de watergoten kunt!

Natuur zonder drempels


De natuur is van iedereen. Ook met een beperking kun je op steeds meer plaatsen van de natuur genieten. Natuurmonumenten heeft een aantal prachtige routes ook toegankelijk gemaakt voor kinderen met een beperking.
Naar de website