Kidsproofplus.nl blogAlle blogs

Even voorstellen

4 januari
Susanne Frens is naast oprichter van Kidsproofplus.nl ook vaste columniste voor Veine Magazine, een tijdschrift vol informatie en inspiratie voor ouders of begeleiders van een verstandelijk en/of lichamelijk beperkt kind. In haar eerste column stelt Susanne zichzelf en Kidsproofplus.nl voor. Hoe is het eigenlijk allemaal begonnen? Lees mee en ontdek gelijk 5 speciale Veine-tips!

Een aantal jaar geleden werd Kidsproofplus.nl gelanceerd. Naast de verschillende Kidsproof steden was er nu ook een platform met de leukste, fijnste en meest verrassende toegankelijke uitjes voor kinderen! Sinds 2 jaar schrijft Susanne Frens, oprichter van Kidsproofplus.nl ook voor Veine Magzine. Elke editie in een ander thema. Lees hier haar eerste column over hoe het allemaal begon.

Kidsproofplus.nl

Susanne Frens is de drijvende kracht achter Kidsproofplus.nl: “We hopen veel ouders van kinderen met een extra zorgbehoefte dagelijks, wekelijks of maandelijks te inspireren om er samen op uit te gaan. In de buurt of net een beetje verder. Omdat het zó leuk is om samen Nederland te ontdekken! Mede dankzij de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind (NSGK) hebben we dit platform kunnen realiseren. En we zijn enorm trots op het resultaat!

Als moeder van drie kinderen (7, 6 & 4 jaar) ben ik altijd op zoek naar leuke en verrassende uitjes. Sinds 2014 werk ik voor Kidsproof.nl en heb ik van mijn hobby mijn beroep gemaakt. Maar ik realiseerde mij ook dat er een groep ouders is die behoefte heeft aan méér dan alleen een korte omschrijving van een uitje of locatie. Bijvoorbeeld omdat je een kind met handicap of beperking hebt. En zo ontstond Kidsproofplus.nl, waar we nét dat stapje verder gaan, waar je alléén toegankelijke uitjes vind en waar we je méér specifieke informatie hierover geven.”

Susanne werd verrast tijdens haar zoektocht naar toegankelijke uitjes: “Het is mooi om te zien hoeveel speciale initiatieven er zijn en dat steeds meer kindvriendelijke locaties toegankelijk worden of toegankelijke activiteiten aanbieden. Met Kidsproofplus.nl stimuleren we ook andere Kidsproof-locaties om toegankelijk te worden, zodat er steeds meer leuke uitjes bijkomen.”

Ambassadeurs gezocht

Via de site, de social media kanalen en de nieuwsbrief van Kidsproofplus.nl kun je alle tips volgen. Susanne is blij met elke tip of hulp die ze aangeboden krijgt. “Alleen met hulp van andere ouders kunnen we het meest complete overzicht krijgen. Mis je nog een tip? Stuur dan een mailtje naar redactie@kidsproofplus.nl. Heb je een uitje bezocht en wil je ouders laten weten wat je ervan vond of waar ze op moeten letten? Onder de tips kun jij je reactie en aanvullende adviezen delen, handig voor andere ouders!

Ook zoeken we nog enthousiaste ambassadeurs: gezinnen die tips doorgeven, zelf uitjes en locaties testen en/of als Kidsproofplus-reporter op stap willen en een blog willen schrijven over hun ervaringen. Zo kunnen we de komende jaren hopelijk héél veel inspirerende tips met je delen!”

5 Speciale Veine-tips
Eropuit met het hele gezin!

Voor de allerkleinsten – Het Nijntje Museum in Utrecht is fantastisch. Dompel jezelf onder in de wereld van Nijntje. Bak taartjes in het Nijntje huisje of richt je eigen museum in met Nijntje-kunst, speel doktertje met een echte doktersjas aan en stop voor het rode stoplicht op het verkeersplein. Gemiddeld één keer per maand ontdek je het Nijntje Museum in gebaren tijdens de familierondleidingen in Nederlandse Gebarentaal.

Autismevriendelijk – Wij gaan graag naar het Scheepvaartmuseum. Een speciale kinderexpositie, indrukwekkende verhalen en mooie historische stukken om te bekijken. En vergeet niet om een kijkje te nemen op het echte schip! Iedere 3 maanden is er een speciale prikkelarm bezoek voor kinderen van 6 t/m 13 jaar.

Natuur voor iedereen – Ik was onder de indruk toen ik van veel ouders hoorde dat ze graag vaker de natuur in willen gaan, maar dat dit vaak onvoldoende toegankelijk voor hen is. En dat terwijl ik zelf dacht dat de natuur nou juist zo makkelijk was om te beleven. Super fijn dus dat Natuurmonumenten veel routes en natuurspeelplekken verspreid over Nederland heeft aangepakt, zodat ook de natuur weer toegankelijk is! Een overzicht van deze plekken is te vinden op de site.

Nationaal park – Een andere manier om de natuur te ervaren is met de boot. De Groene Wensboot is een fluisterboot én speciaal gebouwd voor mensen met een fysieke beperking. De aangepaste boot ligt in Nationaal Park de Weerribben-Wieden en is te reserveren van maart tot en met november voor een tocht door de natuur. Fijn, want dan kun je er met elkaar van genieten!

De Betovering – In de herfstvakantie (oktober) is internationaal kunstenfestival De Betovering in Den Haag. Een festival voor kinderen van 2 t/m 12 jaar waar inclusie en toegankelijkheid belangrijk zijn. Zo zijn er workshops voor dove en slechthorende kinderen (met tolk), zijn er prikkelarme zones en aangepaste voorstellingen (relax-performances).

Deze én meer tips zijn terug te vinden op de Events en Dagje weg pagina van Kidsproofplus.nl.

Naar de website