Autismevriendelijk bezoekTerug naar het overzicht

Een prikkelarme rondleiding oor kinderen met autisme door het Scheepvaartmuseum met familie!
Een dagje uit naar een museum is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Een museumbezoek kan vaak overprikkelend of vermoeiend zijn. Daarom organiseert Het Scheepvaartmuseum een aantal keer per jaar een autismevriendelijk familiebezoek. Op deze dag krijgen kinderen met autisme en hun familie de kans om op een prikkelarme manier Het Scheepvaartmuseum te bezoeken.

Tijdens het familiebezoek nemen de museumgidsen de deelnemers mee naar een tentoonstelling. De museumdocenten houden rekening met de wensen van de groep waarbij interactieve elementen waar mogelijk worden uitgezet.

Na de rondleiding is er een knutselactiviteit. Daarna kunnen families het museum op eigen gelegenheid bezoeken. Hiervoor is een prikkelplattegrond beschikbaar die aangeeft of een ruimte prikkelrijk of juist prikkelarm is. Als er teveel prikkels zijn kunnen bezoekers gebruik maken van de chill-out ruimte. Dit is een plek met geluidswerende koptelefoons waar de kinderen tot rust kunnen komen.

Iedere 3 maanden biedt Het Scheepvaartmuseum een programma aan voor kinderen met autisme. Bekijk de data via de websitebutton!

Benieuwd naar meer Prikkelarme uitjes? Op de Themapagina Dagje Weg hebben we ze verzameld. Gebruik het filter prikkelarm om de juiste uitjes te vinden!

het Scheepvaartmuseum

Kattenburgerplein 1
1018 KK Amsterdam
Openingstijden en kosten Zie website via de websitebutton Naar de website Direct mailen Telefoonnummer

Ervaringen van andere ouders

Ken jij deze tip? Wij zijn benieuwd! Wil je je ervaringen hier met andere ouders delen?

Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Feestjestijd!

Feestjestijd!

Niks leukers dan je verjaardag vieren met taart, slingers, ballonnen, cadeautjes en natuurlijk vriendjes en vriendinnetjes! Op zoek naar een tof idee om het meest geweldige kinderfeestje ooit te geven? Klik op de roze button voor heel veel tips.

Toegankelijke kinderfeestjes

Samenwerkingen