nijntje museumTerug naar het overzicht

Een bezoek aan het nijntje museum is een actieve ontdekkingstocht die je nooit meer vergeet!
Het nijntje museum is de wereld in het klein. In tien themaruimten ontdekken peuters en kleuters stap voor stap de wereld om hen heen. De prentenboeken van Dick Bruna zijn de inspiratie voor deze werelden. Zo is er het huis van nijntje, de dokter, de dierentuin, noem maar op. Speel met de dieren in de dierentuin van het museum of laat je voorlezen in de knusse huiskamer. 

In het museum is een invalidentoilet aanwezig. Daarnaast vind je tegenover de ingang van het museum twee gemeentelijke invalidenparkeerplaatsen. Het museum beschikt over een lift en is daardoor ook met een rolstoel goed toegankelijk. Het museum is erg kleurrijk, waardoor een bezoek ook voor kinderen met een visuele beperking zeker de moeite waard is!

Het nijntje museum is speciaal ontwikkeld voor peuters en kleuters, dicht bij hun belevingswereld en op hun formaat. Kinderen kunnen er spelenderwijs leren door middel van kunst, taal en beweging.

Het museum is geheel rolstoelvriendelijk en er is rekening gehouden met kinderen met een visuele of auditieve beperking. Naast visuele spellen, zijn er spellen met reliëf en van verschillende tactiele materialen. Zo zijn er voelspellen, geurkastjes en beweegspellen.

Prikkelgevoelige kinderen kunnen tot rust komen in een van de prikkelarme cabines

Speciale rondleidingen
Iedere maand organiseren ze hier speciaal voor dove en slechthorende peuters en kleuters rondleidingen in Nederlandse Gebarentaal. Samen met een dove gids, ondersteund door een stemtolk, maken kinderen spelenderwijs kennis met de wereld van nijntje en haar vriendjes. De rondleiding is gratis.

Nijntje museumcafé en nijntje producten
In het museumcafé kun je genieten van een hapje en drankje, geheel in nijntje stijl. Producten van nijntje zijn nog steeds te koop aan de overkant van de straat: in de winkel in het Centraal Museum. Verschillende nijntje producten zijn exclusief voor het museum gemaakt.

Klik voor meer info door naar de website via de roze button!

Veel musea hebben speciale programma's voor kinderen met een beperking, benieuwd? Check de Themapagina Events!

nijntje museum

Agnietenstraat 2
3512 XB Utrecht
Openingstijden en kosten Klik voor de actuele openingstijden door naar site via de roze button. Naar de website Direct mailen Telefoonnummer

Ervaringen van andere ouders

Ken jij deze tip? Wij zijn benieuwd! Wil je je ervaringen hier met andere ouders delen?

Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Lekker eropuit!

Lekker eropuit!

Wat een lekker weer! Wij komen al helemaal in de vakantiestemming. Daarom hebben wij allerlei toegankelijke adresjes en uitjes voor je verzameld. Check onze Dagje Weg-Pagina vol fijne tips!

Heel veel inspiratie!

Samenwerkingen