nijntje museumTerug naar het overzicht

Kinderen met en zonder beperking stappen hier écht in de wereld van nijntje en haar vriendjes.
Het nijntje museum is de wereld in het klein. In tien themaruimten ontdekken peuters en kleuters stap voor stap de wereld om hen heen. De prentenboeken van Dick Bruna zijn de inspiratie voor deze werelden. Zo is er het huis van nijntje, de dokter, de dierentuin, noem maar op. Speel met de dieren in de dierentuin van het museum of laat je voorlezen in de knusse huiskamer. 

In het museum is een invalidentoilet aanwezig. Daarnaast vind je tegenover de ingang van het museum twee gemeentelijke invalidenparkeerplaatsen. Het museum beschikt over een lift en is daardoor ook met een rolstoel goed toegankelijk. Het museum is erg kleurrijk, waardoor een bezoek ook voor kinderen met een visuele beperking zeker de moeite waard is!

Speciale rondleidingen
Iedere maand organiseren ze hier speciaal voor dove en slechthorende peuters en kleuters rondleidingen in Nederlandse Gebarentaal. Samen met een dove gids, ondersteund door een stemtolk, maken kinderen spelenderwijs kennis met de wereld van nijntje en haar vriendjes. De rondleiding is gratis.

Klik voor meer info door naar de website via de roze button!

Veel musea hebben speciale programma's voor kinderen met een beperking, benieuwd? Check de Themapagina Events!

nijntje museum

Oudegracht 167
3511 AL Utrecht
Openingstijden en kosten Klik voor de actuele openingstijden door naar site via de roze button. Naar de website Direct mailen Telefoonnummer

Ervaringen van andere ouders

Ken jij deze tip? Wij zijn benieuwd! Wil je je ervaringen hier met andere ouders delen?

Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Daar wordt aan de deur geklopt..

Daar wordt aan de deur geklopt..

Wat spannend! Nog maar een paar nachtjes slapen en dan is het alweer Pakjesavond. Lees nog snel even onze Sintblogs voor heel veel inspiratie. Zo kan jij extra genieten van dit toffe kinderfeest!

Naar alle tips

Samenwerkingen