Kidsproofplus.nl blogAlle blogs

6x uiteten met een glutenallergie

2 oktober
Heeft jouw kind een glutenallergie en vind je het altijd een hele zoektocht om een leuk én kindvriendelijk restaurant te vinden, waar ze ook nog een ruime keuze aan glutenvrije (kinder)gerechten hebben? Geen paniek. Wij hebben een aantal leuk tips voor je op een rijtje gezet!
Mexicaanse keuken
Restaurant Sweet Dreams is al meer dan 30 jaar een begrip in hartje Hoorn. Ze hebben hier een ruime keuze aan Mexicaanse gerechten. Zo hebben ze glutenvrije nacho's en ossenhaas op het menu staan. Speciaal voor kinderen serveren ze glutenvrije spareribs met friet. Ze hebben hier trouwens een fijn overdekt terras en dankzij de heater is het daar op koudere dagen ook goed vertoeven! Leuk om te weten: ze werken hier zoveel mogelijk met biologische ingrediënten. 

Gezellig kippenhok
Restaurant Dubbel-Op is gevestigd in het modernste waterkasteel van Nederland. Op het menu staan voornamelijk gerechten die met kip of ei te maken hebben, maar ze serveren ook lekkere pannenkoeken. Deze bakken ze hier trouwens standaard glutenvrij, waardoor dit een ideale plek is voor kinderen met een glutenallergie. 



Uiteten in het bos
Wil je lekker (glutenvrij) uiteten in een groene omgeving? Dan moet je bij Johanna's Hof in Bakkum zijn! Dit kindvriendelijke restaurant ligt op een prachtige plek midden in de bossen en naast glutenvrije pannenkoeken, staan hier hele glutenvrije kindermenu's op de kaart. Het restaurant heeft een leuke speeltuin en een dierenweide, zodat de kinderen zich in ieder geval niet hoeven te vervelen! 

Glutenvrije ontmoetingsplek
Kok Experience in Harderwijk is een echte ontmoetingsplek waar je ieder moment van de dag terecht kunt. Dat kan voor een gezellig koffiemomentje met huisgemaakt gebak zijn of voor een ambachtelijk diner. Daarnaast hebben ze hier een aparte glutenvrije kinderkaart. Ook leuk, oudere kinderen kunnen een potje lasergamen of proberen te ontsnappen uit de escaperoom.



Bij de Neut
In het kindvriendelijke restaurant Bij de Neut houden ze graag rekening met kinderen met een glutenallergie (en trouwens ook met andere allergieën). Zo kan je hier genieten van versgemaakte, glutenvrije pizza’s, pasta’s en pannenkoeken. Tussen de gerechten door kunnen kinderen zich hier uitleven in de klimtorens en de glijbanen en is er een toffe kabelbaan. Het is trouwens ook mogelijk om hier je kinderfeestje te vieren. 

Zuid-Afrikaanse sfeer
Restaurant Aap in Alphen is een waar speelparadijs voor kinderen, waar je ook lekker glutenvrij kunt eten. Ze serveren hier smaakvolle Afrikaanse gerechten, met een Hollandse twist. Zo kunnen kinderen ontdekken hoe krokodil eigenlijk smaakt of genieten van een gewone frikandel. In het restaurant vind je een speeljungle waar vaak een oppas aanwezig is die zich graag over jouw kinderen bekommert.

Eet smakelijk!

Tip! Volg ons ook op Facebook.