Kidsproofplus.nl blogAlle blogs

Fijne toegankelijke voorjaarsvakantie-tips!

21 februari
Eindelijk weer een weekje vrij waarin veel leuke uitjes open zijn. Van leerzame musea tot stoere rolstoeluitjes en van fijne wandelroutes tot frame schaatsen: de voorjaarsvakantie is te kort!
Voorjaarsvakantie

Er zijn zoveel leuke gezinsuitjes en activiteiten deze vakantie. Doe inspiratie op met deze aanraders!

Bekijk het eens anders!
In de tentoonstelling 'Wees Moedig!' van het Verzetsmuseum ervaar je t/m 19 maart speciale audiotours, voelobjecten en vloermarkeringen. Het museum biedt een ervaring over het opdoen van informatie op een non-visuele manier! Lees meer over het Verzetsmuseum Junior!

Verzetsmuseum


Stoere uitjes met rolstoel
Gelukkig zijn steeds meer leuke en stoere uitjes ook mogelijk voor kids in een rolstoel. Voor durfals, strandfans, geschiedenisliefhebbers. Er is voor ieder wat wils! Het klimbos, escape room, pretpark: het kan allemaal. Voor welk stoer uitje ga jij?

Lentebucketlist
In de voorjaarsvakantie kijken wij stiekem ook al een beetje uit naar de lente! Er zijn vast allerlei activiteiten en dingen waar jouw kindje lentekriebels van krijgt. Je vindt ze alle 35 op de Kidsproof Lentebucketlist. Download hier gratis!

Lentebucketlist


Toffe wandelroutes voor kinderen
Lekker wandelen in het voorjaar, daar zijn wij zo'n fan van! Hier vind je 5 van onze favoriete wandelroutes in Nederland. Ideaal als je bijvoorbeeld op vakantie gaat naar Friesland, de Veluwe of Limburg, of daar in de buurt woont! Bekijk de toegankelijke wandeltips.


Weer naar het museum
Zo fijn dat de musea ook weer open zijn! Wij kunnen niet kiezen welke we als eerste bezoeken! We verzamelden 11 favoriete musea in Nederland die ook goed te bezoeken zijn voor kids met een beperking. Bekijk de 11 aanraders.

Iedere dag eropuit!
In de vakantie een dagje weg naar het theater, een toegankelijke speeltuin of een kinderboerderij om je zintuigen te prikkelen? Op onze Dagjes Weg pagina vind je een heleboel inspiratie om je de hele vakantie te vermaken!

Eropuit

Toegankelijke speeltuinen in Utrecht
Hoe fijn is het om ook met een rolstoel, visuele beperking of autisme mee te kunnen spelen in een speeltuin? In Utrecht vind je 10 buurtspeeltuinen en stadsboerderijen die ook toegankelijk zijn voor kinderen met een beperking!


Schaats jij mee?
Schaatsen met een fysieke beperking? Dankzij de pilot Frame Schaatsen van Stichting het Gehandicapte Kind en de Sven Kramer Academy is dat mogelijk! Met het speciale frame kun je niet vallen en leer je deze leuke sport op het ijs! Lees meer over Frame Schaatsen!

Frame Schaatsen


Tijd voor een feestje!
Heeft jouw kind de afgelopen twee jaar geen echt kinderfeestje kunnen vieren door corona? Haal het in met een te leuk feestje dat je vind op onze Kinderfeestjes pagina! Dierenfeestjes, knutselen, bakken en meer! 


Events voor kids met een beperking
De komende tijd worden de Events op Kidsproofplus ook steeds verder gevuld met leuke activiteiten die organisaties weer voor kids met een beperking kunnen organiseren. Creatieve, sportieve, actieve en culturele uitjes: alles komt voorbij! Deze Events beleef je de komende tijd. 

Fijne voorjaarsvakantie!


TIP: wil jij iedere vakantie op de hoogte zijn van toffe, toegankelijke activiteiten? Schrijf je in voor de Kidsproofplus nieuwsbrief!

Naar de website