• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Kidsproofplus.nl blogAlle blogs

Stoere uitjes mét rolstoel

29 juni
Stoere uitjes zijn er ook voor kinderen in een rolstoel. Voor durfals, geschiedenisliefhebbers en strandliefhebbers, zo is er voor ieder wat wils. We hebben een aantal gave uitjes voor je op een rijtje gezet!
Het Spoorwegmuseum in Utrecht is een speelse beleving voor jong en oud. Je vindt hier een grote collectie historische treinen en verschillende tentoonstellingen, die grotendeels rolstoeltoegankelijk zijn. Begin bij de ‘Grote Ontdekking’ en kom even langs bij de Oosterse theaterzaal ‘Droomreizen’, waar verhalen worden verteld over de beroemde Oriënt Express.

toverland

Zin in een dagje uit met de hele familie? Bij attractiepark Toverland kunnen ook kinderen met een beperking een magische dag beleven. Je bezoekt een attractie in veel gevallen via een speciale mindervaliden-ingang via de uitgang van de attractie, of bijvoorbeeld via een lift.Bij Race Planet vinden ze dat iedereen over de kartbaan moeten kunnen racen. Speciaal voor mensen met een beperking hebben ze daarom de duo-kart in Amsterdam en de handgaskart in Amsterdam en Delft. Stap in de duo-kart als passagier en ervaar een razendsnelle ronde onder begeleiding. De handgaskart is speciaal ontworpen voor mensen zonder beenfunctie!

rocksnrivers

Klim & Avonturenbos Rocks 'n Rivers is één van mooiste klimbossen in Brabant, midden op Natuurpoort de Roovertsche Leij (vlakbij Tilburg). Speciaal voor kinderen in een rolstoel hebben ze hier een rolstoelvriendelijke parcours. Bedwing uitdagende parcoursen tussen de boomtoppen waar je nog lang van na kunt genieten.

hofvaneckberge

Bij Hof van Eckberge ervaar je avontuur, beleving en ontspanning. Je kunt hier kiezen voor een kinderfeestje met toegang tot het speelparadijs en wat lekkers. Uit te breiden met lasergamen, waarbij je ook deel kunt nemen als je in een rolstoel zit! De begane grond van de lasergame ruimte is rolstoeltoegankelijk en er is een speciale, veilige plek aangemaakt om met een beperking mee te kunnen doen aan het spel.

biesieklette

Lekker met de hele familie naar het strand? Biesieklette in Den Haag is gespecialiseerd in de verhuur van (strand)rolstoelen, buggy's en fietsen. Via een mobiele applicatie geef je gemakkelijk en snel je reservering door. Ideaal dus!Bij De Dorpstuin vind je allerlei groepsuitjes, waaronder een escaperoom, geschikt voor rolstoelen! De teambuilding Wereldreis is prima te doen met een rolstoel. De Dorpstuin verzorgt dan activiteiten die de deelnemers samen uit kunnen voeren. Ook is de GPS Citygame een aanrader! 

Tip: kijk altijd van tevoren op de website om te kijken of de juiste faciliteiten aanwezig zijn.
Check ook de Themapagina Dagje Weg voor meer uitjes!