Kidsproofplus.nl blogAlle blogs

10x Toegankelijke speeltuinen in Utrecht

29 juni
In de stad en provincie Utrecht kun je heerlijk spelen in verschillende buurtspeeltuinen en stadsboerderijen! Het fijne is dat veel van deze speelplekken steeds toegankelijker zijn geworden voor rolstoelgebruikers en kinderen met een beperking. Woon jij in Utrecht of ga je daar op vakantie? Neem dan zeker een kijkje bij één van deze 10 toffe speeltuinen!
10x toegankelijke speeltuinen in Utrecht

Stadsboerderij Griftsteede


In de wijk Noordoost van Utrecht, vind je Stadsboerderij Griftsteede! Dit is een hele leuke plek met boerderijdieren, een groene speeltuin, een ecologisch educatieve stadstuin en een gezellige koffiehoek.Het fijne is dat de speeltuin ook extra toegankelijk is gemaakt. Zo vindt je bij Gritsteede een toegankelijk pierenbadje en een rolstoeldraaimolen. Speeltuin Bankaplein

Bij Speeltuin Bankaplein speel je in een multiculturele omgeving. Samen met een leuk activiteitenprogramma maak je met plezier nieuwe vriendjes. Speeltuin Bankaplein is de inclusieve wijktuin van Lombok waar iedereen welkom is! De speeltuin is onlangs verbouwd, waardoor er met creatieve oplossingen genoeg ruimte is voor rolstoelen. 

Speeltuin Kloosterplatsoen

Wow, Speeltuin Klooserplatsoen is gelegen naast de resten van een oud klooster waar talloze elementen naar verwijzen. Deze bijzondere speeltuin in IJsselstein heeft brede paden en diverse speeltoestellen die geschikt zijn voor kinderen in een rolstoel! 

Stadsboerderij Eilandsteede 

Stadsboerderij Eilandsteede is een groene ontmoetingsplek van stichting Utrecht Natuurlijk, in park Transwijk. Je ontmoet hier een heleboel boerderijdieren, maar je kunt ook heel fijn spelen in de speeltuin en rolstoeltoegankelijke zandbak. Of pluk je eigen boeket in de pluktuin!


Speeltuin de Albatros

Leef je uit bij buurtspeeltuin de Albatros in Vleuten! Naast de toffe speeltuin vind je hier een leuk strandje met ondiep speelwater. Ook is er een honk, waar kinderen bij slecht weer binnen kunnen spelen. Ook organiseert de Albatros activiteiten voor kinderen uit de buurt, om samen op avontuur te gaan. 

Speeltuin Noordse Park

In de wijk Noordse Park in Utrecht vind je een superleuke speeltuin die in beheer is van de buurt. Na allerlei verbouwingen is de speeltuin nog toegankelijker geworden voor rolstoelgebruikers! Daarnaast vind je hier leuke workshops, sportieve momenten en samenspeelmiddagen voor kids!

Nieuw Rotsoord

Bij speeltuin Nieuw Rotsoord in de wijk Hoograven-Tolsteeg staan er allemaal speeltoestellen voor je klaar, maar ook de klauterheuvel, de binnenspeelplek en gezellige boerderij zijn hier fijne plekken waar je een toffe middag beleeft!Hoeve Ravestein

Hoeve Ravenstein is toegankelijk voor kinderen met een extra zorg. Zo zijn de koeienstal, boerderijcafé en pluktuin rolstoeltoeganklijk. Kinderen in een rolstoel kunnen ook meedoen met de toffe Boerderijspeurtocht, want er zijn geen smalle paden!

Natuurspeeltuin de Hoef

Ontmoet, speel en ontdek samen alle 20 speeltoestellen middenin de natuur. Natuurspeeltuin de Hoef is zo ingericht dat alle kinderen met of zonder lichamelijke beperking er samen kunnen spelen. Daarnaast is de locatie rolstoeltoegankelijk. Heel leuk is dat hier regelmatig activiteiten voor kinderen worden georganiseerd. 

Speeltuin Kruiskamp

In Amersfoort, ook gelegen in de provincie Utrecht, kun je heerlijk spelen bij Speeltuin Kruiskamp. Dit is de ideale plek voor urenlang speelplezier! Ook is het een samenspeelplek, wat betekent dat kinderen zowel met als zonder handicap hier samen kunnen spelen.
TIP: Nog meer leuke dagjes weg, of speeltuinen in een ander gebied van Nederland? Op onze Dagje Weg pagina vind je nog veel meer toffe toegankelijke uitjes in Nederland!
Naar de website