SpoorwegmuseumTerug naar het overzicht

Bewonder treinen en luister naar de geschiedenis bij het Spoorwegmuseum in Utrecht!
Het Spoorwegmuseum, een beleving voor jong en oud. Een speels museum gevestigd in Utrecht, op loopafstand van de binnenstad.

In het spoorwegmuseum vind je een hele grote collectie historische treinen en je leert er alles over de treingeschiedenis. Bewonder verschillende tentoonstellingen, begin bij de ‘Grote Ontdekking’. Terug in de tijd met de mijnlift, bekijk de eerste Nederlandse stoomlocomotief. Neem een kijkje bij ‘Kinderen van Versteeg’ hier vind je foto’s, medailles en andere objecten uit de Tweede Wereldoorlog. En kom even langs bij ‘Droomreizen’. Dat is een Oosterse theaterzaal, daar worden verhalen over de beroemde Oriënt Express verteld.

Het museum is grotendeels rolstoeltoegankelijk. 'Stalen Monsters' is niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers, in verband met veiligheidsmaatregelen. Er zijn invalidenliften, vier parkeerplaatsen en een toilet aanwezig. Een invalidenparkeerplaats kost € 9,50 per museumbezoek. Voor het huren van een rolstol dient u contact op te nemen met de afdeling Reserveringen. Hulphonden en de autipas worden geaccepteerd.

Meer weten over het Spoorwegmuseum? Klik dan op de roze websitebutton.

We hebben ook toegankelijke, aangepaste vakantieadressen verzameld!

Spoorwegmuseum

Maliebaanstation 16
3581 XW Utrecht
Openingstijden en kosten Het spoorwegmuseum is geopend van dinsdag tot zondag van 10:00 uur tot 17:00 uur.
Gesloten op Nieuwjaarsdag en Koningsdag. 

Reguliere tickets € 17,50 per ticket.
Kinderen van 0 t/m 3 jaar hebben gratis toegang.
Naar de website Direct mailen Telefoonnummer

Ervaringen van andere ouders

Ken jij deze tip? Wij zijn benieuwd! Wil je je ervaringen hier met andere ouders delen?

Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

VeineDAGEN

VeineDAGEN

VeineDAGEN, dé beurs waar je informatie en inspiratie krijgt over de begeleiding van kinderen en jonge volwassenen met een beperking. De informatieve beurs is ook geschikt voor kids! Ben jij erbij op 29 & 30 september in HARDENBERG & op 6 & 7 oktober in GORINCHEM.

Ontdek het programma

Samenwerkingen