Ontvang de leukste toegankelijke uitjes & tips voor kinderen met een beperking in je mailbox:

Nee, dank je

Amsterdam MuseumTerug naar het overzicht

Amsterdam Museum

Kalverstraat 92
Amsterdam
Toegankelijkheid en tips Let op: Het museum is niet geschikt voor een elektrische rolstoel of scootmobiel. Openingstijden en kosten Het Amsterdam Museum is dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur.

Volwassenen: € 15,00
Kinderen 0 t/m 17 jaar: gratis
Studentenkaart/CJP pas: € 12,50
Naar de website Direct mailen Toon telefoonnummer
Ontdek alles over Amsterdam in het Amsterdam Museum!
Het Amsterdam Museum, een leuk dagje uit voor iedereen, klein én groot. Ga samen met het hele gezin op avontuur in Het Kleine Weeshuis of ontdek alles over de geschiedenis van Amsterdam.

Beleef Het Kleine Weeshuis met al je zintuigen. Ervaar het leven in een 17e-eeuws weeshuis. Een wereld met eetzalen, slaapzalen, leslokalen, keukens en zelfs een eigen koeienstal. De allerkleinste bezoekers kunnen onderweg de verstopte dieren in het weeshuis ontdekken. Wil je iets te weten komen over de geschiedenis van Amsterdam? Dan is er het ‘Amsterdam DNA familiespoor’. Een leuke en leerzame rondleiding voor jong en oud. En er is nog veel meer, kom jij het allemaal ontdekken!?

Een belangrijk deel van de tentoonstelling in het Amsterdam Museum is het ´Amsterdam DNA´, deze tentoonstelling is te horen via de audiotour. Ook worden er rondleiding met schrijftolk georganiseert in het Amsterdam Museum. Voor mensen met een visuele beperking, is het ook mogelijk om Amsterdam te ontdekken. Ruiken, voelen en luisteren staan bij deze rondleidingen centraal. Vrienden, familie en begeleiders zijn natuurlijk ook van harte welkom. Op de activiteiten pagina van de website staan alle data van deze geplande rondleidingen. Hulphonden zijn toegestaan en begeleiders van mindervaliden krijgen gratis entree. Helaas zijn niet alle zalen toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Het is wel mogelijk om een krukje te lenen tijdens het museumbezoek, deze is verkrijgbaar bij de informatiebali bij de ingang.

Meer weten over Amsterdam Museum? Klik dan op de roze websitebutton.

Benieuwd naar meer leuke uitjes? Kijk dan in de rubriek Dagjeweg!

Ervaringen van andere ouders

Ken jij deze tip? Wij zijn benieuwd! Wil je je ervaringen hier met andere ouders delen?

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Samenwerkingen