De MiljoenenlijnTerug naar het overzicht

Met de Miljoenenlijn kan ieder kind een rit kan maken met een ouderwetse stoomtrein.
Stap in, voor een onvergetelijke rit met de stoom- of dieseltrein langs de allermooiste plekjes van het Zuid-Limburgse Heuvelland! Laat je meevoeren door het betoverende landschap, de bijzondere evenementen en maak een nostalgische reis terug in de tijd.

Er zijn verschillende arrangementen waar je uit kunt kiezen, om je dagje uit nog completer te maken. Kijk bijvoorbeeld mee met de stoommachinist en de stoker als zij de stoomlocomotief afwerken of neem een kijkje achter de schermen van deze bijzondere spoorlijn. 

De treinwagons zijn, dankzij een speciale loopplank, ook voor kinderen in een rolstoel goed toegankelijk. Op de stations Simpelveld, Wijlre-Gulpen en Schin op Geul vindt je daarnaast een aantal parkeerplaatsen voor mindervaliden. Daarnaast heeft station Simpelveld een aangepast toilet voor kinderen met een beperking die afsluitbaar is. 

Bij de Miljoenenlijn werken een aantal vrijwilligers met autisme, waardoor ze ook goed met autistische kinderen om kunnen gaan. Voor prikkelgevoelige kinderen adviseren ze om na 13.00 uur langs te komen, dan is het het rustigst.

Klik voor meer info door naar de website via de roze button!

Op vakantie naar Limburg? Bekijk de toegankelijke vakantieadressen!

De Miljoenenlijn

Stationstraat 22
6369 VJ Simpelveld
Openingstijden en kosten Zie de website via de websitebutton voor meer informatie Naar de website Direct mailen Telefoonnummer

Ervaringen van andere ouders

Ken jij deze tip? Wij zijn benieuwd! Wil je je ervaringen hier met andere ouders delen?

Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Daar wordt aan de deur geklopt..

Daar wordt aan de deur geklopt..

Wat spannend! Nog maar een paar nachtjes slapen en dan is het alweer Pakjesavond. Lees nog snel even onze Sintblogs voor heel veel inspiratie. Zo kan jij extra genieten van dit toffe kinderfeest!

Naar alle tips

Samenwerkingen