Aangepaste rondleidingenTerug naar het overzicht

Ontdek Museum de Lakenhal op de manier die het beste bij jou past!
Maak kennis met kunst bij Museum de Lakenhal. Doe mee aan de kijktour voor kids, ontdek kunst doormiddel van vragen en opdrachten. Wil je niet mee doen aan de tour? Ga dan lekker zelf op ontdekkingstocht door het museum, neem wel een plattegrond mee! Voor familie's en gezinnen is het familiespoor een leuke activiteit, met interactieve oprachten. En weet je wat? Praten mag gewoon! Dus ontdek, bestudeer en communiceer!

Het museum is rolstoeltoegankelijk, er is één invalidentoilet aanwezig en een parkeerplaats aan de Oude Singel voor de ingang. Er is een plattegrond aanwezig met daarop de handigste route voor rolstoelgebruikers en mensen die slecht ter been zijn. Bij de informatiebalie zijn er hulpmiddelen beschikbaar voor mensen die slecht ter been zijn. Begeleider mag gratis mee naar binnen op vertoon van de begeleiderskaart of een doktersverklaring.

Kunst ontdek je het beste in je eigen taal. Daarom heeft Museum De Lakenhal in samenwerking met Musea in Gebaren dove rondleiders in dienst, die voor doven en slechthorenden rondleidingen verzorgen in Nederlandse Gebarentaal. Een eigen gebarentolk mag gratis mee het museum in en hulphonden zijn van harte welkom! Heeft u geen eigen gebarentolk? Dan kunt u de tolk van het museum inzetten, de tolk dient u een maand van te voren te reserveren.

Voor prikkelgevoelige mensen en kinderen zijn de adviestijden aan het begin van de dag of aan het einde van de dag buiten de weekenden en vakantie's om. Er worden speciale rondleidingen georganiseerd waarbij er een beperkt aantal bezoekers in het museum is, geluid en licht wordt gedimt en er is een speciale rustruimte ingericht. Neem voor deze rondleidingen gerust contact op.

Meer weten over Museum de Lakenhal? Klik dan op de roze websitebutton.

Er zijn meer musea in Nederland toegankelijk. Bekijk ze op de Themapagina Dagje Weg!

Museum De Lakenhal

Oude Singel 32
2312 RA Leiden
Toegankelijkheid en tips Let op: De Oud Hollandse Keuken, Bierbrouwkamer en Universiteitskamer zijn niet rolstoel toegankelijk. Een scootmobiel is niet toegestaan. Openingstijden en kosten Voor openingstijden en prijzen, klik op de roze websitebutton. Naar de website Direct mailen Telefoonnummer

Ervaringen van andere ouders

Ken jij deze tip? Wij zijn benieuwd! Wil je je ervaringen hier met andere ouders delen?

Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

vakantieplannen maken

vakantieplannen maken

Wat een lekker weer! Wij komen al helemaal in de vakantiestemming. Heb jij al enig idee wat je wil gaan doen deze zomer? Of wie weet nog een lang weekend weg met Hemelvaart of Pinksteren? Check onze vakantiepagina vol fijne tips!

Vakantie inspiratie

Samenwerkingen