Nieuw Rotsoord UtrechtTerug naar het overzicht

Speel, klim, klauter en ontmoet nieuwe buurtvrienden bij Nieuw Rotsoord in Utrecht!

Bij Nieuw Rotsoord in Utrecht vind je allerlei toffe speeltoestellen voor kinderen! Een zandbak, een glijbaan, een wip en dan tussen dat alles staan kinderfietsjes klaar. Loop je binnen in het hoofdgebouw, dan vind je daar ook speelgoed waar vooral de kleintjes heel blij mee zijn. 

Heel leuk is ook de kleuterheuvel op het terrein. Dit is een stukje oerbos, waar rioolpijpen en klimrekken in het groen verborgen liggen. Het is spannend er rond te banjeren. Ook staat er een avontuurlijk klimrek. Een ander favoriet onderdeel van Nieuw Rotsoord is de waterspeeltuin. 

Binnen spelen
Als het weer minder mooi is, kan er bij Nieuw Rotsoord binnen worden gespeeld in de speelkamer. Dit is vooral leuk voor kids tot 4 jaar. Hier vind je onder meer knuffels, een keukentje, een kasteel, puzzels, boekjes en een autobaan. 

Boerderij en ontmoetingsplek
Naast alle toffe speeltoestellen, vind je bij Nieuw Rotsoord hele leuke boerderijdieren. Ook is Nieuw Rotsoord een groene oase in de wijk Hoograven-Tolsteeg, gericht op ontmoeting, recreatie en natuur- en milieueducatie voor alle bewoners van de omliggende wijken. Daarnaast organiseert Nieuw Rotsoord activiteiten om kinderen uit de buurt met elkaar te verbinden. 

Nieuw Rotsoord is een laagdrempelige ontmoetingsplek, waar iedereen zich veilig en welkom voelt en de mogelijkheid heeft in het bijbehorende theehuis te genieten van zelfgebakken biologische producten.  

Kindermoestuintjes
De 40 kindermoestuintjes op Nieuw Rotsoord zijn speciaal voor kids tot 12 jaar. Hier kunnen ze zelf oefenen met tuintjes aanleggen en onderhouden, onder begeleiding van een volwassene (bijvoorbeeld een ouder of grootouder). Natuurlijk zijn er op Nieuw Rotsoord altijd mensen aanwezig aan wie jij je vragen kunt stellen. Gereedschap als schepjes, harkjes en gieters zijn op de kinderboerderij aanwezig

Toegankelijkheid
Dat Nieuw Rotsoord een toegankelijke speelplek is, blijkt wel uit de nominatie voor de Toegankelijkheidsprijs 2021 van de gemeente Utrecht! 

Lees meer over de speeltuin via de roze button!

TIP: Misschien heb je wel iets aan deze tips om je eigen moestuintje te laten groeien!

Nieuw Rotsoord

Briljantlaan 101
3523 CD Utrecht
Openingstijden en kosten Op werkdagen van 11.00 tot 17.00 uur, op zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur.
Gratis toegang
Naar de website Telefoonnummer

Ervaringen van andere ouders

Ken jij deze tip? Wij zijn benieuwd! Wil je je ervaringen hier met andere ouders delen?

Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Lente!

Lente!

Naar buiten! Ruik het voorjaar wat in de lucht hangt, ruik de bloemen en het gras en dartel als een lammetje in het rond! Wij worden zo blij van het voorjaar! Ontdek onze Events-Pagina voor de leukste uitjes dit seizoen.

Lente-inspiratie

Samenwerkingen