Openluchtmuseum OotmarsumTerug naar het overzicht

Ga terug in de tijd en kom erachter hoe het leven op het platteland er vroeger uitzag!
Dit unieke openluchtmuseum is te vinden aan de rand van het historische stadje Ootmarsum (in Twente). Op deze bijzondere plek kan je ontdekken hoe het leven op het platteland er honderd jaar geleden precies uitzag.

Bezoek de typisch Saksische boerderijtjes, compleet ingericht, bijgebouwen die de boer nodig had om te overleven: een bakspieker, een smidse, een wagenmakerij, een bijenstal, veeschuren, wagenschuren, kapschuur voor landbouwgereedschappen, en nog veel meer!

Het overgrote deel van het museumpark is goed toegankelijk voor kinderen in een rolstoel. Daarnaast is het mogelijk om een rolstoel te lenen en is er een mindervalidentoilet aanwezig. 

Ze hebben hier ervaring met het omgaan met slechtziende en slechthorende kinderen. Zo mag je bijvoorbeeld veel objecten aanraken, wat de beleving voor iedereen leuk maakt! 

Meer weten? Klik voor meer info door naar de website via de roze button.

Tip: Neem een kijkje in de rubriek Uiteten voor kindvriendelijk én toegankelijk restaurantjes voor kinderen met een handicap en/of voedselallergie! 

Openluchtmuseum Ootmarsum

Commanderieplein 2
7631 EA Ootmarsum
Toegankelijkheid en tips Mindervalidentoilet
Rolstoeltoegankelijk
Rolstoelen te leen
Openingstijden en kosten Klik door naar de website via de roze button voor de actuele openingstijden. Naar de website Direct mailen Telefoonnummer

Ervaringen van andere ouders

Ken jij deze tip? Wij zijn benieuwd! Wil je je ervaringen hier met andere ouders delen?

Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Herfstvakantie!

Herfstvakantie!

De herfstvakantie is het ideale moment om samen lekker een dagje op ontdekking te gaan. Wij hebben een heleboel toffe activiteiten voor je verzameld. Klik snel op de roze button om al deze leuke tips te lezen!

Dagje weg in de herfstvakantie!

Samenwerkingen