Speeltuin BankapleinTerug naar het overzicht

Kom spelen in de inclusieve en rolstoelvriendelijke Speeltuin Bankaplein Utrecht!

Bij speeltuin Bankaplein speel je vrij en mag je net wat meer dan thuis. Je speelt in een veilige, multiculturele omgeving en samen met een leuk activiteitenprogramma maak je met plezier nieuwe vriendjes. Speeltuin Bankaplein is de wijktuin van Lombok waar iedereen welkom is!

Inclusieve speeltuin
Toegankelijke speeltuin Bankaplein: kom samen spelen! Bij deze inclusieve speeltuin is ieder kind welkom. Zo is de speeltuin onlangs verbouwd, waardoor er met creatieve oplossingen genoeg ruimte is voor rolstoelen. Ieder kind heeft zo toegang tot de speeltoestellen. 

Lombok is een multiculturele wijk en dat zie je ook terug in de speeltuin. Bezoekers vanuit verschillende culturele achtergronden en gezinssituaties komen hier samen. Er komen bezoekers met Turkse, Surinaamse, Marokkaanse, Franse, Spaanse, Engelse en Nederlandse achtergronden die samen komen spelen, elkaar ontmoeten en leren kennen in de speeltuin.

Open atelier
Naast de speeltuin heeft speeltuin Bankaplein een open atelier, met een vrij aanbod van verschillende materialen. Kinderen tot zeven jaar mogen hier komen knutselen onder begeleiding van een ouder/verzorger. Vanaf zeven jaar mogen ze zelfstandig aan de slag in het open atelier.

Workshops en activiteiten
Onder begeleiding van een van de speeltuinmakers vinden er regelmatig workshops plaats waaraan kinderen (tegen een kleine vergoeding) kunnen deelnemen. 

De speeltuin is van maandag tot en met zaterdag geopend, van 10 tot 17.30 uur. Op feestdagen is de speeltuin gesloten. 

Nieuwsgierig? Klik op de roze websitebutton!

TIP: Heb jij al eens een kijkje genomen bij onze pagina 'Vakantie'? Daar vind je toffe toegankelijke vakantiehuizen voor de hele familie, of vakantiekampjes!

Speeltuin Bankaplein

Billitonstraat 7
3531 HJ Utrecht
Openingstijden en kosten Maandag tot en met zaterdag geopend, van 10 tot 17.30 uur. Op feestdagen is de speeltuin gesloten. 
Bezoek aan de speeltuin is gratis
Naar de website Direct mailen Telefoonnummer

Ervaringen van andere ouders

Ken jij deze tip? Wij zijn benieuwd! Wil je je ervaringen hier met andere ouders delen?

Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Back to school

Back to school

De kinderen mogen weer naar school. Dat wordt weer even wennen voor iedereen. Kun jij wel wat fijne tips gebruiken? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief en je ontvangt de 'back to school' nieuwsbrief zo in je inbox.

Ja ik wil de back to school nieuwsbrief

Samenwerkingen