• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus

Stadsboerderij EilandsteedeTerug naar het overzicht

Kom op bezoek bij Stadsboerderij Eilandsteede van Utrecht Natuurlijk!

Stadsboerderij Eilandsteede is een groene ontmoetingsplek van stichting Utrecht Natuurlijk, in park Transwijk. Stap samen het weiland in om de boerderijdieren van Eilansteede te bekijken, of ontmoet de kippen en andere vogels in de volières. Op het groene terras is genoeg ruimte om een drankje te drinken en lekker te picknicken. Ook kun je bij Stadsboerderij Eilendsteede heerlijk spelen in de speeltuin, of je uitleven in de tuin!

Bezoek de boerderijdieren
Bij Eilandsteede zijn verschillende boerderijdieren te vinden. Ga langs bij de ezels, varkens, koeien, schapen of kippen en bezoek de geitjes! 

Speeltuin
Kom spelen in de speeltuin bij Eilandsteede. Experimenteer erop los met de watertrap, sluisjes en kanalen. Je kunt er volop klimmen, klauteren, glijden en spelen. Er is hard gewerkt om de speeltuin van Eilandsteede nog beter toegankelijk te maken voor iedereen. Zo zijn er onder andere prachtige houten vlonders aangelegd langs de rand van de zandbak, zodat mensen in een rolstoel makkelijker bij de zandbak kunnen komen.  

Ontdek de tuin
De educatieve wijktuin van Eilandsteede biedt een plek waar iedereen kan tuinieren. Kom genieten van ‘jouw’ tuin om de hoek. Neem een kijkje bij de bijenstal, dans de bijendans en koop honing van onze eigen imker.

Pluktuin en wilde bloemen
Daarnaast vind je bij de Stadsboerderij een grote pluktuin met bloemen in allerlei kleuren en hoogtes die een groot deel van het jaar bloeien. 

Kinderzwerfboekenstation
Alsof dit uitje nog niet tof genoeg is, vind je bij Eilandsteede ook een Kinderzwerfboekenstation. Je kunt hier je gelezen kinderboeken naar toe brengen en boeken meenemen om te lezen. Heb je nog oude boeken thuis? Neem ze mee! Maak van je boek een echt zwerfboek!

Deze leuke Stadsboerderij is van dinsdag t/m zondag van 10.00 tot 17.00 uur open. In schoolvakanties van regio midden is de de Stadsboerderij ook open!

Lees meer over Stadsboerderij Eilandsteede via de roze button!

TIP: Ben jij al ingeschreven voor de Kidsproofplus nieuwsbrief? Zo ontvang je regelmatig toffe toegankelijke tips in je mailbox!

Stadsboerderij Eilandsteede

Vreugdenhillaan 31
3526 ZB Utrecht
Toegankelijkheid en tips Toilet & Invalidentoilet zijn aanwezig Openingstijden en kosten

dinsdag t/m zondag van 10.00 tot 17.00 uur

Gratis bezoek

Naar de website Direct mailen Telefoonnummer

Ervaringen van andere ouders

Ken jij deze tip? Wij zijn benieuwd! Wil je je ervaringen hier met andere ouders delen?

Meer leuke tips

Blogs & inspiratieAlle blogs

Uitgelicht

preHistorisch Dorp in de zomervakantie

preHistorisch Dorp in de zomervakantie

Vier de zomervakantie in het preHistorisch Dorp in Eindhoven! Van 6 juli t/m 1 september ervaar je zelf hoe het er vroeger aan toeging. Iedere dag zijn er andere activiteiten en is er van alles te beleven in het museum.

Maak een tijdreis!

Samenwerkingen