Stadsboerderij GriftsteedeTerug naar het overzicht

Kom lekker spelen bij Stadsboerderij Griftsteede in Utrecht! Extra toegankelijk: de rolstoeldraaimolen!

In de wijk Noordoost van Utrecht, vind je Stadsboerderij Griftsteede! Dit is een hele leuke plek met boerderijdieren, een groene speeltuin, een ecologisch educatieve stadstuin en een gezellige koffiehoek. Iedereen is welkom en er is altijd iets te doen!
Bij alle activiteiten is bewustwording over de relatie tussen mens en natuur een belangrijke drijfveer.

Bij een bezoek aan Griftsteede kom je letterlijk in aanraking met de dieren, de grond en het groen. Deze stadsboerderij is een fijne ontmoetingsplek waar je kennis maakr met boerderijdieren, duurzame voedselproductie, ecologisch tuinieren en stadsnatuur. 

Bezoek de boerderijdieren
Ontdek de kinderboerderij met schattige geiten, schapen, koeien en varkens. Maak kennis met de kippen en konijnen en ontdek onze Bijenstal! Wil jij helpen bij het voeren van de dieren? Meld je bij de dierverzorger. Dit kan het hele jaar, elke dinsdag t/m zondag om 15.30 uur.

Lekker spelen in de speeltuin
Griftsteede heerft ook een mooie speeltuin waar je heerlijk kan spelen. Ga schommelen, klim in de touwen en glij van de glijbaan. Het fijne is dat de speeltuin ook extra toegankelijk is gemaakt. Zo vindt je bij Gritsteede een toegankelijk pierenbadje en een rolstoeldraaimolen. 

Boerderijwinkel en terras
Snuffel rond bij de boerderijkast op Griftsteede voor lokale producten, boeken en nog veel meer. Soms kun je bijvoorbeeld eieren van de kippen uit de kinderboerderij kopen en er is verse honing te verkrijgen op het moment van jouw bezoek. In het koffiehutje zijn onder andere thee, biologische koffie, bio sap, Tony Chocolonely chocolademelk, taart en koekjes te koop.
Daarnaast vind je bij Griftsteede een mooie educatieve tuin, die ecologisch wordt beheerd.

Meer informatie over Stadsboerderij Griftsteede? Klik op de roze websitebutton! Daar vind je ook allerlei toffe activiteiten die worden georganiseerd!

TIP: Kom je van verder weg? Combineer een bezoekje aan deze leuke boerderij in Utrecht dan met het toegankelijke Spoorwegmuseum!

Stadsboerderij Griftsteede

Van Swindenstraat 129
3514 XR Utrecht
Toegankelijkheid en tips Een Toilet & Invalidentoilet zijn aanwezig Openingstijden en kosten

Gratis

Openingstijden: Dinsdag t/m vrijdag 10.00 - 17.00 | Zaterdag en zondag 10.00 tot 18.00

Naar de website Direct mailen Telefoonnummer

Ervaringen van andere ouders

Ken jij deze tip? Wij zijn benieuwd! Wil je je ervaringen hier met andere ouders delen?

Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Sport Experience Rotterdam

Sport Experience Rotterdam

Op zoek naar een nieuw sportclubje maar weet jouw kind nog niet precies welke sport bij hem of haar past?
Kom naar de Sport Experience in Rotterdam en maak kennis met de vele sporten die er zijn in Kralingen-Crooswijk en Noord!

Ontdek alle sportaanbieders

Samenwerkingen