Inclusief zintuigenbosTerug naar het overzicht

Prikkel je zintuigen in het rolstoelvriendelijke Zintuigenbos op Stadslandgoed de Kemphaan in Almere!
Wauw, wij zijn fan van het inclusieve Zintuigenbos op Stadslandgoed de Kemphaan, van Stad & Natuur Almere. Een bos voor iedereen, met en zonder beperking. 

Het Zintuigenbos bestaat uit vijf themakamers, allemaal gericht op één van de zintuigen: voelen, ruiken, proeven, horen en zien. Zo zijn er een voeltafel, een houten klankspel en er groeien eetbare planten waar bezoekers van kunnen proeven. Het bos is ook steeds toegankelijker geworden voor mensen met een beperking. 

Voor iedereen toegankelijk
De paden zijn toegankelijk gemaakt voor mensen die slecht ter been zijn of gebruikmaken van een rolstoel, scootmobiel of rollator. Voor mensen met een visuele beperking staan er bordjes met teksten in contrast en in brailleschrift. Er zijn verhoogde elementen en plantenbakken neergezet, waar ook mensen in een rolstoel goed bij kunnen, en op verschillende plekken staan aangepaste zitjes. In elke themakamer kunnen bezoekers via een QR-code luisteren naar een fragment uit audioboek ‘Het Zintuigenpaleis’. Zo ontdekken ze over zintuigen bij mensen, dieren en planten. Het letterlijke en figuurlijke hoogtepunt van het inclusieve Zintuigenbos is het uitzichtplateau. Bezoekers kunnen hier genieten van een weids uitzicht over het landschap.

Meer info over het Zintuigenbos vind je via de roze websitebutton!

TIP: Houd je van lekker buiten zijn? In deze pluktuinen prikkel je ook al je zintuigen!

Stadslandgoed de Kemphaan

Kemphaanpad 4
1358 AC Almere
Naar de website Direct mailen Telefoonnummer

Ervaringen van andere ouders

Ken jij deze tip? Wij zijn benieuwd! Wil je je ervaringen hier met andere ouders delen?

Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Kerstinspiratie!

Kerstinspiratie!

Op onze blogpagina vind je interessante verhalen, tips van ouders, weetjes, feitjes, DIY-tips en nog veel meer. In deze kerstperiode staat het bomvol kerstinspiratie! Klik door op de roze button om eens lekker uitgebreid te gaan lezen!

Lekker lezen maar!

Samenwerkingen