's Heeren Loo BeweegboekTerug naar het overzicht

Een beweegboek voor mensen met een beperking, voor woonondersteuning en dagbesteding.
Het beweegboek van 's Heeren Loo is geschreven voor mensen met een beperking en ouderen, zowel in de vorm van woonondersteuning als dag- en vrijetijdsbesteding. 

Het beweegboek richt zich voornamelijk op het begeleiden van bewegingsactiviteiten bij mensen met een verstandelijke, lichamelijk en/of meervoudige beperking. De inactieve levensstijl die regelmatig voorkomt onder mensen met een verstandelijke en lichamelijke beperking kan invloed hebben op hun gezondheid. Deze inactieve levensstijl houdt in: weinig sporten en in het dagelijks leven een minimum aan bewegen. In combinatie met veel en doorgaans ongezond eten kunnen cliënten overgewicht krijgen en dit overgewicht kan een negatieve invloed op de gezondheid hebben.

Met dit beweegboek kunnen begeleiders op de ‘activiteiten centra’ en in de woonvormen hun cliënten meer laten bewegen met laagdrempelige, uitdagende en eenvoudig te begrijpen spellen! Door het actiever laten zijn van de cliënten kan bijgedragen worden aan het behouden of verbeteren van hun gezondheid. 

Klik op de roze website button om naar het beweegboek te gaan. Neem ook een kijkje op de website van 's Heeren Loo.

sHeeren Loo

Berkenweg 11
3818 LA Amersfoort
Toegankelijkheid en tips Geschikt voor mensen met een verstandelijke, lichamelijk en/of meervoudige beperking Openingstijden en kosten Gratis Naar de website Direct mailen Telefoonnummer

Ervaringen van andere ouders

Ken jij deze tip? Wij zijn benieuwd! Wil je je ervaringen hier met andere ouders delen?

Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Toegankelijk eropuit in de natuur!

Toegankelijk eropuit in de natuur!

Hoe leuk is het om met mooi (of juist geen mooi) weer lekker de natuur op te zoeken! Even lekker wandelen, spelen, of juist ontspannen. Laat je inspireren op onze Natuur- en dierenpagina en geniet van de buitenlucht!

Ga gezellig samen op pad!

Samenwerkingen