• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus

Therapeutisch PaardrijdenTerug naar het overzicht

Paardrijden voor iedereen maar speciaal voor kinderen en volwassenen met een beperking.
Bij Manege Onder de Linde is iedereen welkom om te komen paardrijden. Valide en invalide ruiters rijden met hulp van gespecialiseerde instructeurs en ondersteund door bekwame vrijwilligers.

Hier kun je kiezen voor recreatieve paardrijlessen, therapeutische lessen, paardrijden voor gasten van de Ronald McDonalds Hoeve en eenmalige paardrijlessen. De verschillende paardrijlessen worden hieronder beschreven.

Paardrijlessen
Dagelijks zijn er paardrijlessen voor zowel invalide als valide kinderen en volwassenen. De lesgroepen worden ingedeeld naar leeftijd, lichaamsbouw (<90 kg), rijervaring en niveau. De groepen zijn niet groter dan zes ruiters en de minimum leeftijd is zeven jaar. De duur van de lessen is zestig minuten inclusief op- en afstappen. We gaan uit van de mogelijkheden van de ruiter en willen daarmee de integratie van invalide en valide ruiters bevorderen: "Gewoon waar kan, speciaal waar nodig". De lessen worden gegeven door gediplomeerde instructeurs paardrijden gehandicapten.

Therapeutische paardrijden
Kinderen en volwassen die bij Manege Onder de Linde therapeutisch paardrijden hebben een verwijzing van een behandelend arts nodig om therapie te volgen middels paardrijden. Paardrijden wordt dan gezien als ondersteunende vorm van fysiotherapie, ergotherapie of gedragstherapie. Therapeutisch paardrijden wordt zoveel mogelijk in groepsverband aangeboden. In het behandel- en/of revalidatieplan worden doelen opgesteld en tijdens de lessen wordt hieraan gewerkt. De behandelend arts stelt vast wat de duur van een behandeling is.

Paardrijden gasten Ronald McDonald Hoeve
Het Ronald McDonald kinderfonds heeft naast de manege een aangepast vakantie-accommodatie voor zorgintensieve kinderen, de Ronald McDonald Hoeve. Gasten die verblijven in de Hoeve kunnen gebruik maken van de faciliteiten. Men kan genieten van een paardrijles of een bezoekje aan de manege. Zowel het zorgintensieve kind als andere gezinsleden kunnen paardrijden in de manege.

Eenmalig paardrijden
Wil je graag weten of de paardensport iets voor jou of je kind is? Boek dan een individuele les bij Manege Onder de Linde.

Meer informatie vind je onder de roze websitebutton.

Manege Onder de Linde

Helomareed 4
9244 GH Beesterzwaag
Toegankelijkheid en tips voor iedereen Openingstijden en kosten zie website Naar de website Direct mailen Telefoonnummer

Ervaringen van andere ouders

Ken jij deze tip? Wij zijn benieuwd! Wil je je ervaringen hier met andere ouders delen?

Meer leuke tips

Blogs & inspiratieAlle blogs

Uitgelicht

preHistorisch Dorp in de zomervakantie

preHistorisch Dorp in de zomervakantie

Vier de zomervakantie in het preHistorisch Dorp in Eindhoven! Van 6 juli t/m 1 september ervaar je zelf hoe het er vroeger aan toeging. Iedere dag zijn er andere activiteiten en is er van alles te beleven in het museum.

Maak een tijdreis!

Samenwerkingen