Stadsboerderij GriftsteedeTerug naar het overzicht

Kom lekker spelen bij Stadsboerderij Griftsteede in Utrecht! Extra toegankelijk: de rolstoeldraaimolen!

In de wijk Noordoost van Utrecht, vind je Stadsboerderij Griftsteede! Dit is een hele leuke plek met boerderijdieren, een groene speeltuin, een ecologisch educatieve stadstuin en een gezellige koffiehoek. Iedereen is welkom en er is altijd iets te doen!
Bij alle activiteiten is bewustwording over de relatie tussen mens en natuur een belangrijke drijfveer.

Bij een bezoek aan Griftsteede kom je letterlijk in aanraking met de dieren, de grond en het groen. Deze stadsboerderij is een fijne ontmoetingsplek waar je kennis maakr met boerderijdieren, duurzame voedselproductie, ecologisch tuinieren en stadsnatuur. 

Bezoek de boerderijdieren
Ontdek de kinderboerderij met schattige geiten, schapen, koeien en varkens. Maak kennis met de kippen en konijnen en ontdek onze Bijenstal! Wil jij helpen bij het voeren van de dieren? Meld je bij de dierverzorger. Dit kan het hele jaar, elke dinsdag t/m zondag om 15.30 uur.

Lekker spelen in de speeltuin
Griftsteede beschikt over een prachtige speeltuin waar je heerlijk kan spelen. Maak gebruik van de schommels, klim in de touwen en glij van de glijbaan. Er is hard gewerkt om de speeltuin van Griftsteede nog beter toegankelijk te maken voor iedereen. Zo is op Griftsteede onder andere het stuk rondom het pierenbadje toegankelijker gemaakt en is er een rolstoeldraaimolen geplaatst.

Boerderijwinkel en terras
Snuffel rond bij de boerderijkast op Griftsteede voor lokale producten, boeken en nog veel meer. Soms kun je bijvoorbeeld eieren van de kippen uit de kinderboerderij kopen en er is verse honing te verkrijgen op het moment van jouw bezoek. In het koffiehutje zijn onder andere thee, biologische koffie, bio sap, Tony Chocolonely chocolademelk, taart en koekjes te koop.
Daarnaast vind je bij Griftsteede een mooie educatieve tuin, die ecologisch wordt beheerd.

Meer informatie over Stadsboerderij Griftsteede? Klik op de roze websitebutton! Daar vind je ook allerlei toffe activiteiten die worden georganiseerd!

TIP: Kom je van verder weg? Combineer een bezoekje aan deze leuke boerderij in Utrecht dan met het toegankelijke Spoorwegmuseum!

Stadsboerderij Griftsteede

Van Swindenstraat 129
3514 XR Utrecht
Toegankelijkheid en tips Een Toilet & Invalidentoilet zijn aanwezig Openingstijden en kosten

Gratis

di t/m zo van 10.00 tot 17.00 uur.

Let op! Tijdens de feestdagen kan dit afwijken en tijdens schoolvakanties (regio Midden) zijn onze locaties ook op maandag open.

Naar de website Direct mailen Telefoonnummer

Ervaringen van andere ouders

Ken jij deze tip? Wij zijn benieuwd! Wil je je ervaringen hier met andere ouders delen?

Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Lekker eropuit!

Lekker eropuit!

Wat een lekker weer! Wij komen al helemaal in de vakantiestemming. Daarom hebben wij allerlei toegankelijke adresjes en uitjes voor je verzameld. Check onze Dagje Weg-Pagina vol fijne tips!

Heel veel inspiratie!

Samenwerkingen