Van AbbemuseumTerug naar het overzicht

Van Abbemuseum, dé plek om kunst te ontdekken voor jong en oud!
Kunst kijken en kunst maken, met de hele familie bij Van Abbemuseum! Kom jij ook gezellig langs?

Het Van Abbemuseum biedt verschillende leuke en creatieve activiteiten voor kinderen. Wil jij mee doen aan een avontuurlijke rondleiding? Of ga jij liever lekker creatief aan de slag in de kinderkunstclub? Het kan allemaal!

Het museum is goed rolstoeltoegankelijk, er zijn twee rolstoelen te leen in het museum. Deze dient u van te voren te reserveren. Er bevinden zich twee invalidenparkeerplaatsen naast de hoofdingang en twee bij de achteringang, aan de Stratumsedijk 2. Er zijn klapstoeltjes te leen bij de hoofdingang, zodat u tijdens het luisteren niet de hele tijd hoeft te staan.

Er worden in het museum maandelijks multi-zintuiglijke rondleidingen voor blinden en slechtzienden georganiseerd. Tijdens de rondleiding mogen de kunstwerken worden aangeraakt en zal de kunst tot leven komen door middel van voelreplica's, voelmaterialen, geur, smaak, muziek, literatuur en poëzie. Deze rondleidingen dient u van te voren te reserveren. En voor doven en slechthorenden worden er om de maand rondleidingen georganiseerd, hierbij is een doventolk aanwezig. Voor slechthorenden is er ook een ringleiding aanwezig in het museum. 

Meer weten over het Van Abbemuseum? Klik dan op de roze websitebutton.

Tip: Inspiratie nodig voor leuke kinderfeestjes? Neem dan een kijkje in de rubriek Kinderfeestjes!

Van Abbenmuseum

Bilderdijklaan 10
5611 NH Eindhoven
Toegankelijkheid en tips Let op: Op dit moment zijn vanwege werkzaamheden alleen de parkeerplaatsen aan de Stratumsedijk bereikbaar.
Tip: Begeleiders van gasten met een beperking hebben gratis toegang.
Openingstijden en kosten Voor kosten en openingstijden, klik op de roze websitebutton. Naar de website Direct mailen Telefoonnummer

Ervaringen van andere ouders

Ken jij deze tip? Wij zijn benieuwd! Wil je je ervaringen hier met andere ouders delen?

Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Heb jij onze laatste nieuwsbrief al ontvangen? Daar staan super veel leuke interessante uitjes in die je met het gezin kunt ondernemen deze zomervakantie. Klik dus snel op de roze button om deze te lezen. Je kunt je natuurlijk ook nog even aanmelden hiervoor en dan ontvang je hem voortaan gelijk in je inbox!

Neem snel een kijkje!

Samenwerkingen