Van Gogh MuseumTerug naar het overzicht

Maak kennis met kunst op een speelse manier, bij het Van Gogh Museum!
Het Van Gogh Museum vindt het belangrijk dat het museum toegankelijk is voor iedere doelgroep. Ontdek het Van Gogh Museum op een speelse manier. Volg familierondleidingen, kinderworkshops en ontdek alles over Vincent's schilderijen tijdens de speurtocht!

Rolstoelen mogen het museum in. Wil je een rolstoel lenen? Dat kan ook, reserveer dan een rolstoel via het volgende e-mailadres: bezoekersservice@vangoghmuseum.nl. Op de begane grond van het museum bevinden zich aangepaste toiletten en de liften. Mindervaliden krijgen ten alle tijden voorrang in de rij voor het museum. Dit geldt ook voor mensen met een fysieke of zintuiglijke beperking. Niet elke beperking is zichtbaar. 

Hulphonden zijn welkom in het museum, mits voorzien van een tuigje. Zaalteksten zijn in groter lettertype gebundeld, deze zijn te leen bij de informatiebalie in de hal. Er wordt een speciaal programma georganiseerd voor blinden en slechtzienden, Van Gogh op gevoel. Voel, ruik en luister. Er is een ringleiding aanwezig in het auditorium voor slechthorenden. Er worden rondleidingen gegeven in gebarentaal, deze rondleidingen zijn gratis, maar reserveren is noodzakelijk. Bekijk de website voor het programma en agenda met aangepaste activiteiten.

Meer weten over het Van Gogh Museum? Klik dan op de roze websitebutton.

Ook rondom vakanties is er een special programma. Check regelmatig de Themapagina Events!

Van Gogh Museum

Museumplein 6
1071 DJ Amsterdam
Toegankelijkheid en tips Tip: Rolstoelgebruikers kunnen via de hoofdentree aan het Museumplein het museum bezoeken, of via de entree aan de Paulus Potterstraat (hier vindt u ook de invalidenparkeerplaatsen). Openingstijden en kosten Voor kosten en openingstijden, klik op de roze websitebutton. 

Iedereen die niet zelfstandig door het museum kan bewegen, mag gratis een begeleider meenemen.
Vergeet het gratis toegangsbewijs voor de begeleider niet te bestellen.
Naar de website Direct mailen Telefoonnummer

Ervaringen van andere ouders

Ken jij deze tip? Wij zijn benieuwd! Wil je je ervaringen hier met andere ouders delen?

Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Feestjestijd!

Feestjestijd!

Niks leukers dan je verjaardag vieren met taart, slingers, ballonnen, cadeautjes en natuurlijk vriendjes en vriendinnetjes! Op zoek naar een tof idee om het meest geweldige kinderfeestje ooit te geven? Klik op de roze button voor heel veel tips.

Toegankelijke kinderfeestjes

Samenwerkingen