Kidsproofplus.nl blogAlle blogs

Rolstoeltoegankelijke vakantieadressen

28 oktober
Iedereen heeft recht op een leuke vakantie, ook als je in een rolstoel zit! Gelukkig zijn er steeds meer rolstoelvriendelijke vakantieadressen te vinden in Nederland. Maar ook net over de grens zijn genoeg bijzondere (rolstoeltoegankelijke) plekjes te vinden. We hebben een aantal leuke tips voor je op een rijtje gezet.
Naar het strand
Deze parel van de Zeeuwse kust, Roompot Beach Resort Kampelanden, is de ideale plek voor strandliefhebbers. Speciaal voor rolstoelgebruikers kan je hier een gelijkvloers verblijf boeken. Het park beschikt over een subtropisch zwemparadijs, jachthaven, bowlingbaan en squash- en tennisbanen. Ook is er een kidsclub, waar kinderen mee kunnen doen met leuke activiteiten en liggen er verharde en brede paden door het vakantiepark.

Kamperen in een rolstoel
Camping De Ruimte in Dronten is de ideale kampeerplek voor kinderen in een rolstoel. Niet alleen de bungalowtenten en de douchegebouwen, maar ook alle paden van deze camping zijn rolstoeltoegankelijk gemaakt. Je kunt er zelfs een elektrische rolstoelbakfiets lenen en zwemmen in het rolstoeltoegankelijke zwembad. Ook in de keuze van de speeltoestellen is rekening gehouden met lichamelijke beperkingen. Zo is er een ligschommel, een rolstoelwip en een aangepaste sjoelbak aanwezig. Ontdek een Waddeneiland
Zee, strand, duinen, rust, relaxen, fietsen, wandelen, sporten, culinair genieten. Via Rolstoelappartementen Ameland is het allemaal mogelijk! De 4- of 5-persoons appartementen die zij aanbieden zijn luxe, ruim en rolstoelvriendelijk ingericht. Zo hebben ze brede deurposten, geen drempels, verhoogde toiletten en een ruime douchehoek. Je parkeert je auto makkelijk voor de deur en er is een grote speeltuin voor de kids.

Rolstoeltoegankelijk zorghotel
De Imminkhoeve is een vakantieoord in Overijssel, waar je in een landelijke omgeving lekker tot rust kunt komen. Dit is een ideale bestemming wanneer je met een grotere groep op vakantie gaat, bijvoorbeeld voor een familieweekend. Voor rolstoelgebruikers adviseren we je om het Voorhuis of het Landhuis te boeken. Beide verblijven hebben een aangepaste badkamer. De Imminkhoeve heeft ook aangepaste speeltuin waar kinderen met en zonder beperking zorgeloos kunnen spelen. Bio Vakantieoord
Bij Bio Vakantieoord kunnen kinderen met en zonder handicap zorgeloos genieten van hun welverdiende vakantie. Het vakantieoord biedt een betaalbare vakantie met ruim opgezette vakantiebungalows, die voorzien zijn van alle benodigde hulpmiddelen. Deze zijn ook goed geschikt voor kinderen in een rolstoel. Zo hebben de bungalows brede gangen en zijn de badkamers aangepast.

Overnachten tussen de boomtoppen
Aan de rand van de Veluwe, in Arnhem, vind je vakantiehuis Het Boshuus. De aangepaste, ruime appartementen van dit vakantiepark liggen hoog en droog, midden tussen de boomtoppen. In de directe omgeving vind je rolstoeltoegankelijke wandelpaden en er zijn een hoop toegankelijke uitstapjes te vinden in de buurt, zoals een bezoek aan BurgersZoo. Fijne vakantie!

Meer toegankelijke vakantieadressen zijn te vinden op onze Themapagina Vakantie!

Tip! Volg ons ook op Facebook.