• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Kidsproofplus.nl blogAlle blogs

Toegankelijke strandjes & strandtenten

26 juli
Wauw, wat een lekker zomers weer! Het is fijn als verkoelende plekjes, zoals het strand, ook toegankelijk zijn voor kinderen met een beperking. Wij verzamelden een paar toffe strandplekjes en strandtenten in Nederland die bijvoorbeeld ook toegankelijk zijn met een rolstoel. Hieronder een aantal aanraders!
Stichting Avavieren

Scheveningen

Het strand van Scheveningen bij Den Haag is één van de best bereikbare voor een rolstoel. Via een verhard pad kun je op dit strand dichtbij de zee komen. 
Wil jij een dagje naar het strand van Scheveningen? Huur dan een (strand)rolstoel bij Biesieklette in Den Haag! Onze tip is wel om de rolstoel minimaal 48 uur van tevoren te reserveren.
Een restaurantje op het strand waar je gemakkelijk via een verhard pad kunt komen, is Zanzibar Beachclub. Via een houten plank is ook Strandrestaurant Atlantis goed te bereiken. 


's-Gravenzande

Stichting Avavieren maakt vakanties voor gezinnen met een kind(eren) met een beperking mogelijk, ook aan de Nederlandse kust! Verblijf tijdens de vakantie in een fijne aangepaste en rolstoelvriendelijke vakantiebungalow op Strandpark Vlugtenburg in 's-Gravenzande!

Ook heeft Stichting Avavieren in 's-Gravenzande een heleboel fijne hulpmiddelen voor een dagje strand, wanneer dit anders lastig kan zijn met een beperking. Denk hierbij aan een strandrolstoel, strandrups, duofiets en rolstoelfiets! Zo is het ook voor kinderen met een beperking mogelijk om heerlijk te genieten van het strand en de zee! Bekijk hier het hele aanbod van Stichting Avavieren!

Strandrups van Stichting Avavieren


Ameland

Op strandvakantie naar de Waddeneilanden? Rolstoelvriendelijk Ameland heeft verschillende 4- of 5- persoons appartementen op de begane grond in het complex “Amelander Paradijs”. Deze zijn rolstoelvriendelijk ingericht. Daarnaast zijn blindegeleidenhonden toegestaan!
Ook heel fijn is dat je op Ameland speciale strandrolstoelen kunt huren en voor een ritje over het eiland deze mooie duo-fietsen

Met deze fijne fietsen breng je makkelijk een bezoekje aan de leuke en toegankelijke strandtent Strandpaviljoen Ballum. Hier geniet je van het 'groene' strand, terwijl je smikkelt van een kindertosti of het kindermenu! Terschelling

Op het Waddeneiland Terschelling smul je bij De Walvis van lekkere frietjes of pasta. Dit restaurant heeft een rolstoelvriendelijke ingang. Daarnaast leidt het pad vanaf De Walvis langs een mooi natuurgebied op Terschelling. Dit pad van Staatsbosbeheer is 2,5 kilometer en rolstoeltoegankelijk. Het pad komt uit bij de een mooi uitzicht over het hele eiland. 

Is jouw kind een echte paardenfan? Dan is de huifkartocht van Puur Terschelling een echte aanrader! Met deze tocht kom je op plekken die met de rolstoel lastig te bereiken zijn. Geniet van de mooie paarden en de leuke tocht over het eiland!Texel

Op het grootste Waddeneiland van Nederland kun je allerlei handige hulpmiddelen huren bij Paal 17. Met dank aan de Cadweazle is het strand van Texel avontuurlijker en beter toegankelijk voor mindervaliden. Met de Cadweazle is voortduwen niet meer nodig: de rolstoel heeft een stille en sterke elektromotor, waarmee de gebruiker zich moeiteloos tot 2 uur een weg baant door het zand. Voor korte afstanden blijft de gewone terreinrolstoel beschikbaar. Nieuw bij Paal 17 is de StrandHopper, net als de Cadweazle eenvoudig te bedienen maar dan met een lagere instap. 

Na een mooie tocht over het strand kun je bij Paal 17 genieten van heerlijke gerechten, onder andere ook glutenvrij

Walcheren

Op vakantie in Zeeland? Het strand van Domburg is via het verharde pad ook toegankelijk met een rolstoel. Daarnaast zijn er bij de Domburgse duinen verschillende invalideparkeerplaatsen. Is Domburg ver van huis? Een aanrader is een overnachting bij Roompot Beach Resort Kampelanden in Domburg. De speciaal aangepaste bungalows zijn gericht op de allergische vakantieganger, er zijn huisdier en rookvrije kamers te boeken. Er zijn ook gelijkvloers verblijven te boeken, voor rolstoelgebruikers. Het park zelf is voorzien van verharde en brede paden. 

Via Offroadsolutions in Oostkapelle kun je gemakkelijk een (elektrische) rolstoel huren. Als je dan toch in Oostkapelle bent, is de rolstoeltoegankelijke route van Staatsbosbeheer langs de duinen en het strand een echte aanrader!

Ook het strand bij Zoutelande is bereikbaar voor de rolstoel via een verhard pad! Bergen aan Zee

Via een brede en verharde strandafgang is Strandpaviljoen Zuid makkelijk bereikbaar, ook voor minder validen of mensen met een rolstoel. Het restaurant beschikt over een invalidetoilet. Daarnaast kun je bij het restaurant een speciale strandrolstoel huren. Extra fijn: dit is direct aan de hoofd strandafgang van Bergen aan Zee! Noordwijk

Het strand van Langervelderslag, net boven de kustplaats Noordwijk, kun je ook met de rolstoel bezoeken. Hier vind je allereerst al veel invalideparkeerplaatsen in de buurt van het strand. Daarna kun je via het toegankelijke pad met de rolstoel tussen de duinen door, het strand bereiken. 
Een aanrader is de Strandrups Noordwijk van Outdoor4Disabled, die vanaf Langevelderslag vertrekt. Ook de gemeente Noordwijk stelt gratis strandrolstoelen ter beschikking om het strand beter toegankelijk te maken voor mensen met een beperking. Deze rolstoelen zijn het hele jaar beschikbaar.

Biddinghuizen

Is de Nederlandse kust aan de Noordzee of Waddenzee wel erg ver rijden voor jullie? Bij Strandpaviljoen Bremerbaai in Biddinghuizen geniet je van het Veluwemeer. Bij dit restaurant is een zeer uitgebreide menukaart voor kinderen, terwijl je geniet van het mooie uitzicht over het meer en het strand!


Fijne zomervakantie!

Ken jij nog meer toegankelijke strandjes of strandtenten? Laat het ons weten via susanne@kidsproofplus.nl

TIP: heb jij onze blog met 12 rolstoeltoegankelijke routes ook al gelezen? 

Naar de website