Kidsproofplus.nl blogAlle blogs

Te gekke clubjes!

28 augustus
Elke editie van Veine Magazine schrijft Susanne Frens een column in een ander thema. Ook op Kidsproofplus.nl worden deze columns gedeeld. Dit keer passend bij de tijd van het jaar. Want nu het schooljaar weer is begonnen, gaan ook de meeste clubjes van start. Deze zijn toegankelijk, gezond en super gezellig!

Het is alweer een paar jaar geleden dat Kidsproofplus.nl de eerste keer tips mocht delen in Veine Magazine. En wat een rare tijd is het sindsdien geweest. Maar wat zijn we trots op alle inspiratie, betrokken volgers en steeds meer toegankelijke organisaties! Met veel plezier verzamelen we elke dag de leukste tips.

Naast Eropuit tips delen we ook Clubjes. Om in beweging te blijven of juist om anderen te ontmoeten. Handig zo aan het begin van het schooljaar!

1. Sportclub voor kinderen en jongeren met een beperking Bij Only Friends heb je de keuze uit maar liefst 26 sporten! Van kleutergym tot blindenvoetbal! Er zijn al locaties in Amsterdam, Eindhoven, Twente, Limburg en Achterhoek!

2. Kunstworkshop in gebaren Altijd al als een echte kunstenaar willen schilderen, tekenen of boetseren én gewoon in gebarentaal wapperen en kletsen? Dat kan bij Kinderatelier Kleinkunst in Breda!

3. Fitkids Een fitness- en oefenprogramma voor kinderen van zes tot achttien jaar met een chronische ziekte, beperking of langdurige aandoening. Inmiddels op meer dan 165 locaties in Nederland.

4. Het water in met Surf Project Op verschillende plekken langs de Nederlandse kust geeft het Surf Project surfles aan kinderen met Syndroom van Down, autisme en ADHD (8-18 jaar).

5. Dans voor mensen met een beperking Bij PUUR! In Utrecht draait het vooral om lekker in beweging zijn en plezier hebben in wat je doet. Samen met anderen dansen en stralen. En wie weet samen het podium op voor een optreden.

Door heel Nederland zijn er ook steeds meer maneges, scoutinggroepen, balsporten en zwemlessen met extra aandacht, speciale lessen en/of samen met andere kinderen plezier maken.

Op onze themapagina Clubjes staan nog veel meer tips! Ben jij fan van een clubje en staat hij nog niet op Kidsproofplus.nl. Mail ons dan! susanne@kidsproofplus.nl

Naar de website