Kidsproofplus.nl blogAlle blogs

Tips voor het buitenseizoen

20 maart
Elke editie van Veine Magazine schrijft Susanne Frens een column in een ander thema. Ook op Kidsproofplus.nl worden deze columns gedeeld. Deze keer, hoe kan het ook anders, tips voor het buitenseizoen! De lente is op 20 maart begonnen en dat betekent heerlijk weer om de buitenlucht te betreden. Met deze toegankelijke uitjes kan dit seizoen feestelijk worden ingeluid.

De deur uit!

Het buitenseizoen is (bijna) begonnen. Pretparken, dierentuinen & outdoor-uitjes openen hun deuren. Helaas niet altijd vanzelfsprekend om daar onbezorgd van te genieten. Eerder werd al Natuurmonumenten met de toegankelijk en aangepaste natuurspeelplekken genoemd, maar er zijn meer initiatieven waar wij blij van worden! Daarom hieronder 5 toegankelijke buiten uitjes!

1. Pretpark - Toverland heeft ervoor gezorgd dat vrijwel het hele park én de attracties te bezoeken zijn voor kinderen in een rolstoel. Er zijn speciale ingangen en paden, zodat iedereen samen dit pretpark kan ontdekken en beleven. Heel fijn: er is ruimte voor liggende verzorging én het park is bekend met de autipas.

2. Samen spelen – Verspreid over Nederland zijn speeltuinen te vinden waar samen spelen, met én zonder beperking belangrijk is en waar veel aandacht aan wordt besteed. Wij hebben ze voor je verzameld en vullen de lijst nog steeds verder aan. Fijne speeltuinen in de wijk, maar ook grote speeltuinen met veel aanbod. Veel van deze plekken zijn getest en goed bevonden door de Speeltuinbende.

3. De boom in – Hou jij van spanning en actie? Nederland kent verschillende klimparken. We horen regelmatig dat dit een fijne sport is voor kinderen die prikkelgevoelig zijn, door de rust en contact met de natuur. Maar er zijn ook klimparken waar je met je rolstoel de hoogte in mag, zoals het Klim & Avonturenbos in Goirle en Outdoor Laarbeek, hoe gaaf!

4. Huifbedrijden – Huifbedrijden is liggend (op een huifbed op de paardenruggen) paardrijden voor mensen met een ernstige verstandelijke en/of lichamelijke beperking waarvoor gewoon op het paard zitten niet mogelijk is. Er zijn verschillende organisaties, zoals Manege zonder drempels, Prinses Máxima Manege en Stichting Huifbedrijden, die dit aanbieden.

5. Blotevoetenpad – Met je blote voeten door het gras, stampen in de plassen en balanceren op de evenwichtsbalk. Een mooie manier om de natuur te ontdekken. Bij Toon Kortooms Park is er ook een klankenpad aangelegd voor visueel gehandicapten. Het pad is ook rolstoeltoegankelijk en je kunt een wombat rolstoel of rollator lenen.

Benieuwd naar al onze outdoor tips? Kijk op onze Dagje weg pagina voor toegankelijke uitjes door héél Nederland. Veel plezier!

Naar de website