Kidsproofplus.nl blogAlle blogs

Weekend! Toegankelijke activiteiten die weer open zijn

28 januari
Joepie! Naar het museum, de dierentuin, restaurantje... alles is weer open en daar zijn wij zo blij mee! Wij kunnen gewoon niet kiezen waar we als eerste weer heen willen. Voor nóg meer inspiratie verzamelden wij een heleboel toffe uitjes voor kinderen met een beperking die je nu weer samen kunt doen!
We mogen weer!

Weer naar het museum


Zo fijn dat de musea ook weer open zijn! Wij kunnen niet kiezen welke we als eerste bezoeken! We verzamelden 11 favoriete musea in Nederland die ook goed te bezoeken zijn voor kids met een beperking. Bekijk de 11 aanraders

Stoere uitjes met rolstoel


Gelukkig zijn steeds meer leuke en stoere uitjes ook mogelijk voor kids in een rolstoel. Voor durfals, strandfans, geschiedenisliefhebbers. Er is voor ieder wat wils! Het klimbos, escape room, pretpark: het kan allemaal. Check de stoere uitjes hier!

Stoere uitjes

Tijd voor een feestje


Heeft jouw kind de afgelopen twee jaar geen echt kinderfeestje kunnen vieren door corona? Haal het in met een veilig feestje dat je vind op onze Kinderfeestjes pagina! Dierenfeestjes, knutselen, bakken en meer! Ga naar de pagina vol feest. 

Kinderfeestje

Toegankelijke speeltuinen in Utrecht


Hoe fijn is het om ook met een rolstoel, visuele beperking of autisme mee te kunnen spelen in een speeltuin? In Utrecht vind je 10 buurtspeeltuinen en stadsboerderijen die ook toegankelijk zijn voor kinderen met een beperking! 

Volop uitjes bij de Events


De komende tijd worden de Events op Kidsproofplus ook steeds verder gevuld met leuke activiteiten die organisaties weer voor kids met een beperking kunnen organiseren. Creatieve, sportieve, actieve en culturele uitjes: alles komt voorbij. Neem meteen een kijkje!


Liever nog wat uitjes doen die veiliger aanvoelen? Ook daarvoor hebben we leuke weekendtips verzameld!

Toffe buitenactiviteit

Heb jij dit populaire spel al gespeeld, lekker in de buitenlucht? Geocaching, ook wel schatzoeken, is zo leuk! Met deze speurtocht is een blokje om een heel avontuur. Kunnen jullie de schatten in de buurt vinden? Lees hier hoe het werkt.

Toegankelijke wandelingen

Zo fijn, sommige wandelpaden en speelplekken in de natuur zijn extra toegankelijk gemaakt. Fijne paden, extra elementen om de zintuigen te prikkelen en speciale routes met braille. Bekijk hier 5 toegankelijke wandel-aanraders

Thuistips

Thuisactiviteiten voor peuters

Die kleintjes, wat worden ze toch snel groot. Laten we ervan genieten nu ze thuis zijn! Maar hoe houden we de creativiteit erin tijdens de lockdown? Met deze 26 tips voor thuis vermaakt jouw peuter of kleuter zich wel.

40x tips voor als het regent

Wat doen jouw kinderen thuis als het regent? Vervelen hoeft niet meer met deze 40 tips voor de natte dagen. Van LEGO-challenges en torens bouwen tot een dagje 'grote mensen' spelen. Bekijk alle speeltips voor als het buiten plenst.

Maak je eigen kabouterpad

Kabouterpaden zijn zo leuk met kids! In echte kabouterstijl mogen kinderen langs het pad op zoek naar kaboutersporen. Helaas zijn niet alle startpunten nu open. Niet getreurd! Met deze tips komt de kabouterbeleving gewoon naar jullie toe.

Wat is jullie favoriete weekendactiviteit, nu bijna alles weer open is? Laat het ons weten via susanne@kidsproof.nl.


Naar de website