Kidsproofplus.nl blogAlle blogs

Zomervakantie vol toegankelijke uitjes

26 juli
Jippie, heel Nederland heeft zomervakantie! Wij verzamelden een heleboel toffe, toegankelijke uitjes die je in de zomer gezellig samen kunt doen. Fijne vakantie!
8x toegankelijke zomerse uitjes

1. Toegankelijk genieten


Geniet deze zomer van kunst op de manier die bij jou past in het Rijksmuseum! Zo kun je een rondleiding voor kinderen met een zintuigelijk beperking of met extra aandacht boeken, of bewonder de kunst in gebaren. Bekijk alle familierondleidingen hier! 



2. Expeditie met Omniversum


Wat doe jij deze zomer? Ga je wilde beren spotten in Canada of op avontuur op de Zuidpool? Beleef de mooiste avonturen in Omniversum in Den Haag! Extra fijn: er zijn speciale rolstoel- en mindervalide plaatsen! Naar de wereld van Omniversum. 



3. Speciaal Vakantiekamp

Bij Y Camps beleven kinderen en jongeren die extra begeleiding nodig hebben een onvergetelijke zomervakantie! Of je nou ASS, ADHD, diabetes of de financieel de middelen niet hebt. Er is genoeg aanbod! Bekijk de verschillende kampjes. 



4. Toegankelijke vakantiehuizen

Even heerlijk ontspannen op vakantie? Dat kan in een toegankelijk vakantiehuis van Ronald McDonald Kinderfonds. Raak tijdens de vakantie uitgerust in een aangepast huis op de Veluwe, in Limburg of Friesland! Boek jouw vakantiehuis met het Kinderfonds. 



TIP: Krijg jij geen genoeg van alle toffe tips en inspiratie van Kidsproofplus? Volg ons op Facebook en Instagram om via jouw tijdlijn op de hoogte te blijven van leuke toegankelijke activiteiten bij jou in de buurt en verder in Nederland!

5. Ruiken aan kunst

We kunnen weer naar het Mauritshuis! Nieuw is de tentoonstelling Vervlogen - geuren in kleuren. Hier beleef je de 17de eeuw met je ogen of je neus! Kinderen hebben altijd gratis toegang. Reserveer hier jouw bezoekje aan het Mauritshuis!



6. Verzetsmuseum Junior

Is jouw kind geïnteresseerd in geschiedenis? Breng deze zomer een bezoekje aan het Verzetsmuseum Junior en ontdek met de toegankelijke audio- en videotours zelfstandig van alles over de Tweede Wereldoorlog. Lees hier alles over de toegankelijke tours. 



7. Zomerparels

Genieten van kunst, op zomerkamp of ontspannen in een vakantiehuis: gelukkig kan dit steeds toegankelijker! Wij verzamelden 7 zomerse pareltjes, uitjes die speciaal voor kinderen met een beperking zijn bedacht! Doe hier 7x inspiratie op. 


8. Op zomervakantie

Kun jij niet wachten om deze zomer op vakantie te gaan? Op onze pagina Vakantie staan toffe vakantiekampen met begeleiding, of aangepaste vakantieplekken. Ga jij voor een avontuurlijke of ontspannen vakantie? Zoek jouw vakantiebestemming!


Fijne vakantie!

TIP: Onze pagina 'Events' wordt steeds meer gevuld met leuke, toegankelijke uitjes! Zo zijn er toffe rondleidingen in musea, actieve kampjes om nieuwe kids te leren kennen en speciale workshops. Een hele zomer vol plezier!
Naar de website