• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Kidsproofplus.nl blogAlle blogs

Tips voor een kinderfeestje!

5 januari
Voor iedereen die de nieuwe kinderfeestjes moet plannen: in het speciale feestnummer van Veine Magazine schreef Susanne Frens wat fijne plekken om een partijtje te vieren. En die worden nu ook hier op Kidsproofplus.nl gedeeld. Op naar een verjaardag om nooit te vergeten!

Er is weer bijna een jaar verstreken en dat betekent... Feest! Pak die slingers en ballonnen er maar bij, want er is een eentje jarig. Deze locaties hebben net dat beetje extra om het kinderfeestje te laten slagen.

1. Poppentheater – Je zoon of dochter is jarig en heeft een verstandelijke en/of meervoudige beperking? Dan ben je bij Popcontact op het juiste adres. Er zijn 3 verschillende voorstellingen, zodat je samen met Anke de leukste voorstelling kiest voor het belevingsniveau van de kinderen.

2. Graffiti spuiten - Tijdens een drie uur durende workshop vertellen ze je eerst alles over graffiti. Daarna leren de kinderen hoe je nou eigenlijk graffiti ontwerpt en welke stijlen er allemaal zijn en ga je natuurlijk zelf aan de slag. Bij Ikwilgraffiti zijn ze ervaren met kinderen met autisme, een lichamelijke handicap en met kinderen met gedragsproblemen.

3. Lasergamen
- Tijdens het lasergamen krijgt iedere speler een lasergun en een speciaal vest met sensoren. Ook als je in een rolstoel zit kan je gewoon lasergamen. De begane grond van de lasergame ruimte is rolstoeltoegankelijk en er is een speciale, veilige plek aangemaakt om met een beperking mee te kunnen doen aan het spel.

4. Snoezelen voor de deur - De Snoezelbus is een stadsbus die is omgebouwd tot een snoezelruimte, met waterbed, massagestoel en genoeg snoezelmateriaal. Tijdens een bezoek aan de Snoezelbus komen alle zintuigen aan bod. De bus is via een oprijplaat ook toegankelijk voor kinderen in een rolstoel.

5. Mad Science - Samen met de Mad Scientist ga je aan de slag met uitdagende activiteiten. Lachen, gieren, brullen met het leukste van de wetenschap én nog educatief ook! Bij Mad Science zijn een aantal werknemers gespecialiseerd in het werken met kinderen met een verstandelijke beperking en een aantal locaties zijn volledig toegankelijk met de rolstoel!

Meer toegankelijke locaties voor een partijtje vind je op onze Feestjes pagina!

Ben jij laatst bij een heel tof kinderfeestje geweest of heb je voor ons een leuke tip of favoriete plek die nog niet op Kidsproofplus.nl staat. Mail ons dan! susanne@kidsproofplus.nl

Veel feestplezier!

Naar de website