• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Kidsproofplus.nl blogAlle blogs

12x rolstoeltoegankelijke wandelroutes door Nederland

19 juli
Overal in Nederland vind je heerlijke wandelpaden door de natuur. Staatsbosbeheer heeft steeds meer routes die ook rolstoeltoegankelijk zijn! De paden zijn verhard, er zijn invalide parkeerplekken aanwezig, invalidetoiletten, of de picknicktafels die je onderweg tegenkomt zijn toegankelijk voor mensen in een rolstoel. Wij verzamelden mooie routes per provincie!
Rolstoeltoegankelijke route in iedere provincie

1. Friesland - Familiepad Drents-Friese Wold, Appelscha


De wandelroute familiepad in het Drents-Friese Wold is geschikt voor rolstoelgebruikers, maar ook voor doven en slechtzienden! Lekker uitwaaien, een frisse neus halen en misschien kun je zelfs nog dieren spotten onderweg, tijdens deze mooie route van ongeveer 2 kilometer! Bekijk de route door het Drents-Friese Wold.

2. Flevoland - Rolstoelroute Zeven Dwergen, Luttelgeest


Speur mee via het rolstoelvriendelijke Zeven Dwergenpad in het Kuinderbos van Staatsbosbeheer! Deze route van 1,1 kilometer is erg leuk voor kinderen tot 10 jaar oud. Je kunt de rolstoelvriendelijke route makkelijk volgen via de paddenstoelen die je onderweg tegenkomt! Kom jij Sneeuwwitje en de Zeven Dwergen tegen?


3. Gelderland - Rolstoelpad Veluwe, Nunspeet


Een heerlijk ommetje over de Veluwe maken met de rolstoel? Dat kan bij het rolstoelpad Nunspeet! Ga 1,7 kilometer op ontdekking door het bos, de volledige route is op verhard pad. Ook aan toegankelijke picknicktafels, invalide parkeerplekken en toiletten is gedacht! Lees alles over het rolstoelpad bij Nunspeet. 

4. Overijssel - Familiepad Zwarte Dennen, Punthorst


Ontdek boswachterij Staphorst via het familiepad! Dit verharde pad van 0,7 kilometer is speciaal aangelegd voor rolstoelgebruikers en ouders met een kinderwagen. De route leidt je rond het strand van zwemvijver De Zwarte Dennen. Fijn is ook dat er invalide parkeerplekken aanwezig zijn bij deze leuke route! Lees hier meer over de Zwarte Dennen. 

5. Zuid-Limburg - Familiepad Meinweg, Herkenbosch


Een fijne rolstoelvriendelijke wandelroute door de heide in Midden-Limburg vind je bij Herkenbosch! Via dit rondje van 2 kilometer, kom je door de heidevelden en ontdek je allerlei oude eiken en dennenbossen. De picknicktafels onderweg zijn rolstoelvriendelijk! Lees meer over familiepad Meinweg.


6. Noord-Brabant - Familiepad Ulvenhoutse bos, Ulvenhout


Ontdek het Ulvenhoutse Bos in Baronie van Breda via het familiepad. Dit verharde pad van 1,4 kilometer is rolstoeltoegankelijk, net als de leuke bruggetjes onderweg. Wil jouw hondje graag mee? Dan kan, want naast het wandelpad is een hondenlosloopgebied! Geniet onderweg van een heerlijke picknick bij de toegankelijke picknicktafels. Bekijk het familiepad!

7. Zeeland - Rolstoelroute Walcheren, Oostkapelle


Met de rolstoel genieten van het Zeeuwse landschap kan via deze rolstoelvriendelijke route door Walcheren, die begint in Oostkapelle. De route is 2,2 kilometer lang. Aan de ene kant van het pad is de Zeeuwse natuur met duinen te zien, aan de andere kant geniet je van de kust en de zee! Neem een kijkje bij Rolstoelroute Walcheren

8. Noord-Holland - Familiepad Slufter, Texel


Ontdek de prachtige natuur van Texel en het strand vanaf het Familiepad Slufter. Dit half-verharde pad van 0,8 kilometer land is geschikt voor rolstoelen. Een superleuk pad als je op Texel woont, of daar op vakantie bent! Bekijk het familiepad bij Slufter!


9. Drenthe - Natuurplaats Noordsche Veld, Norg


Bij Norg vind je het Noordsche Veld en De Natuurplaats. Bij dit horeca- en informatiepaviljoen kun je terecht voor een hapje en drankje of informatie. Vanaf hier starten verschillende wandelroutes, waarvan ook een aantal rolstoeltoegankelijk. Kinderen kunnen bij dit gebied volop buitenspelen. Neem een kijkje bij De Natuurplaats.

10. Zuid-Holland - Natuurspeeltuin Beverbos, Bernisse


Vlakbij de Stompaardse Plas ligt in Simonshaven Natuurspeeltuin Beverbos. Deze kinderspeelplek is ingericht met natuurlijke materialen. Er zijn modderpaden, slingerparcours, bosstroken, steigers en een vlot waar kinderen mee kunnen varen. De verharde paden zijn rolstoelvriendelijk! Bekijk deze leuke natuurspeeltuin!

11. Groningen - Rolstoelpad Lauwersmeer, Lauwersoog


Geniet 3,1 kilometer lang van de mooie natuur bij Lauwersoog. Voor dit pad waar je ook zand en andere ondergronden tegenkomt, kun je het beste een speciale rolstoel gebruiken. Deze terreinrolstoel reserveer je gratis bij het kantoor van Staatsbosbeheer Lauwersmeer. Bel van tevoren naar 0519-345145. Ook de vogelkijkhutten Sylkajút en Jaap Deensgat zijn rolstoelvriendelijk! Lees hier alles over deze rolstoelroute. 


12. Utrecht - Wandelroute Broekhuizen, Leersum


Ontdek de Utrechtse Heuvelrug via de wandelroute Broekhuizen. Deze verharde route is 2,4 kilometer lang en de hond mag aangelijnd mee! Deze route is een echte aanrader voor kids die van rust houden en genieten van een natuurrijke omgeving! Bekijk de wandelroute Broekhuizen hier. 

TIP: In Utrecht vind je ook heel veel toegankelijke speeltuinen!
Naar de website