• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Kidsproofplus.nl blogAlle blogs

Toegankelijke low budget uitjes

1 maart
Een dag vol avontuur en plezier beleven? Dat hoeft helemaal niet veel te kosten. In Nederland zijn er allerlei leuke toegankelijke activiteiten te doen die (bijna) helemaal gratis zijn! Goed voor het humeur en de portemonnee.

Low budget dieren spotten

Een pluktuin, koeienmemory en heel veel dieren vind je bij Hoeve Ravestein! Hier is een invalide toilet en zijn de koeienstal, boerderijcafé en pluktuin rolstoeltoeganklijk. Het is ook mogelijk voor kinderen met extra zorg of rolstoel om de Boerderijspeurtocht te doen. In de boerderijwinkel wordt rekening gehouden met verschillende allergieën.

Ontdek de gratis kinderboerderij van Grifsteede in Utrecht met schattige geiten, schapen, koeien en varkens. Je komt er letterlijk in aanraking met de dieren, de grond en het groen. Er is ook een speeltuin met een rolstoeldraaimolen!

Een heerlijk dagje in de natuur bij de Helderse Vallei! Je vindt hier toffe wandelroutes op de duinen, in het bos of op het strand. Regelmatig kun je aan de slag op de rolstoeltoegankelijke kinderboerderij! Je kunt dan onder begeleiding van een dierverzorger bijvoorbeeld de dieren voeren.De natuur in voor nop

Een mooie gratis, rolstoeltoegankelijke route door de natuur vind je in Oostkapelle, in Zeeland. Ontdek het Zeeuwse eiland Walcheren via het familiepad. Rolstoelroute Walcheren van Staatsbosbeheer is ongeveer 2,2 kilometer en loopt langs de Zeeuwse kust, waar je heerlijk kunt genieten van de zee en het duingebied.

Bij Beleeftuin Drakensteyn worden zo veel mogelijk zintuigen geprikkeld, zeker ook als bezoekers blind of doof zijn. En alles is rolstoeltoegankelijk! In de tuin vind je onder andere een muziekpad, blote voeten- en handenpad, lachspiegels, een rolstoeldraaimolen, schommels, een speelhuisje, zand en water speeltoestellen, een snoezelruimte en nog veel veel meer. Een kaartje is te koop vanaf €5,-.

Alle zintuigen worden geprikkeld bij het Roekpad Speelbos en belevingspad: horen, ruiken, proeven, voelen en zien. Loek de Roek wijst je de weg tijdens de wandeling. Voor kinderen en volwassenen met een visuele beperking is het ook toegankelijk, de tekst op de borden staan ook in braille. De route is ongeveer 1 kilometer, wandel je mee?


Wauw, wat een mooie natuur bij Natuurpark Lelystad! Ontdek het via de rolstoeltoegankelijke paden. Het gebied is erg groot, waardoor ook kinderen die last hebben van prikkels de meeste dagen in rust van de natuur en dieren kunnen genieten. Bij het Bezoekerscentrum kun je terecht voor rugzakroutes, speurtochten, (groeps-) excursies en nog veel meer. 

De Hoge Veluwe is een prachtig natuurgebied! De omgeving is te ontdekken te voet of met de fiets. Er zijn twee soorten rolstoelfietsen, waarmee je met een begeleider, over de fietspaden in alle uithoeken van het Park kunt komen. De fietsen kan je, evenals rolstoelen voor een wandelroute, kosteloos gebruiken!

(Bijna) gratis spelen!

Ontmoet en speel en ontdek alle 20 speeltoestellen in Natuurspeeltuin de Hoef in Utrecht. De speeltuin is zo ingericht dat alle kinderen met of zonder lichamelijke beperking er samen kunnen spelen, de locatie is rolstoeltoegankelijk. Er staan ook vaak thema activiteiten op het programma.

Op verschillende plekken in Nederland vind je Speelnatuur van OERRR! De speelbossen zijn toegankelijk voor kinderen met een beperking, zodat iedereen gewoon samen met hun vriendjes en vriendinnetjes hutten kan bouwen, met water kan spelen en avonturen beleven. TOF!

Jeugdland Amsterdam is de grootste en gratis toegankelijke avonturenspeeltuin en kinderwerkplaats van Amsterdam. Je kunt er vrij spelen, timmeren in het huttendorp, meedoen aan workshops, een ruimte huren of je feestje vieren! Het blote voeten- en zintuigenpad kronkelt samen met het verharde rolstoeltoegankelijke pad door het gebied. Gratis spelen!Veel plezier!