Kidsproofplus.nl blogAlle blogs

Vakantiekampjes voor kids met een beperking

15 maart
Veel gezinnen zijn al druk bezig met vakantieplannen, maar onbezorgd op vakantie gaan is niet voor iedereen even makkelijk. Gelukkig worden er steeds meer vakantiekampjes en logeerweekenden georganiseerd, waar kinderen met een beperking genieten van een onvergetelijke ervaring! Wij verzamelden een aantal echte aanraders in Nederland en het buitenland!
Vakantiekampjes voor kinderen met een beperking

BeActive

Het is niet voor ieder kind en gezin vanzelfsprekend om een weekend weg te gaan of op vakantie te gaan, zo ook niet voor ieder kind met autisme of ADHD. BeActive wil dit wel mogelijk maken en wil kinderen laten genieten van een onvergetelijke ervaring, waarbij de zorg van ouders een tijdje uit handen wordt genomen. BeActive organiseert weekendopvang, themaweekenden, zelfstandige weekenden en nog veel meer!

Y Camps 

Y Camps wil kinderen die extra begeleiding nodig hebben een overgetelijke vakantie bieden! Er zijn verschillende toffe zomerkampen die Y Camps organiseert. Bijvoorbeeld voor kinderen en jongeren met ASS en ADHD (Y Kids), maar ook voor kinderen en jongen met diabetes (SugarKids). Daarnaast begeleidt Y Camps fijne vakantiekampen voor kinderen waarbij thuis de financiële mogelijkheden ontbreken om op vakantie te gaan (JoyKids). De vakantiekampen zijn actief, avontuurlijk en creatief!Art4everybody

Met zorgorganisatie Art4everybody beleven kinderen met een beperking in de leeftijd van 6 tot 23 jaar te gekke vakanties! Wat dacht je van een midweek of weekend naar CenterParcs, of zelfs een buitenland vakantie naar Rhodos, Kreta, Mallorca of Portugal? Een driedaagse trip naar Disneyland Parijs is ook erg cool. De overnachtingen en activiteiten zijn onder begeleiding, indien nodig in kleine groepjes en geschikt voor prikkelgevoelige kinderen. 

Heppie
Voor onbezorgd spelen, vrienden maken en gezelligheid op vakantie ben je bij Heppie ook aan het juiste adres! Heppie biedt vakanties voor kids van 6 tot 18 jaar met een gedragsstoornis of licht verstandelijke handicap. Tijdens de vakanties en weekenden kun je actieve activiteiten doen zoals hiken, voetballen, mountainbiken en meer! Maar lekker chillen bij het kampvuur, knutselen of spelen in de binnenspeeltuin is ook mogelijk. Ook fijn: gezinsvakantie zijn ook mogelijk!

Wielewaal

Voor onvergetelijke logeerweekenden, vakanties en vakantiedagopvang ben je bij Wielewaal aan het juiste adres! De missie van Wielewaal is om de leefwereld van kinderen met een beperking te vergroten, samen plezier te hebben, sociale contacten te leggen en persoonlijke ontwikkeling centraal te stellen. Tijdens de weekenden en vakanties worden er verschillende uitstapjes georganiseerd, zoals een citytrip, reisje naar de zon, een dagje naar een muziekfestival of lekker knutselen en verven. Het kan allemaal! 

Wielewaal

Chill4U

Christelijke organisatie Chill4U biedt begeleiding en ondersteuning aan kinderen en jongeren met een gedragsstoornis of lichte verstandelijke beperking. Van dagbesteding tot vakanties! In de zomervakantie wordt een zomervakantieweek in de Belgische Ardennen georganiseerd! 


NVSV
Last-minute of alvast aan het oriënteren voor een wintersport? De Nederlandse Visueel-gehandicapten Ski Vereniging (NVSV) zorgt voor toffe skivakanties voor kinderen met een visuele beperking. NVSV verzorgt complete bus-, trein- en vliegreizen naar wintersportgebieden. Liever met het gezin op vakantie? Jaarlijks organiseert de NVSV de gezinnenreis, waarbij gezinnen met een visueel beperkt gezinslid samen kunnen genieten van een fantastische wintersportvakantie!


Stichting Stavast
Voor zorgeloze logeerweekenden en vakanties voor kids en jongeren met ADHD, autisme of een verstandelijke beperking kun je ook bij Stichting Stavast terecht! Hier staat het ontwikkelen van je talenten centraal. Doe succeservaringen op, ga op avontuur en leg sociale contacten met leeftijdsgenoten. Veiligheid, positiviteit, structuur en plezier staan voorop! 

Nog veel meer toegankelijke vakantiekampjes of vakantieplekjes met het gezin vind je op onze Vakantie-pagina!

Vakantie-tip: bezoek een pluktuin en geniet van alle mooie bloemen en rust om je heen!

Naar de website