• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Kidsproofplus.nl blogAlle blogs

Leuke en handige initiatieven voor kinderen om de thuissituatie door te komen.

8 april
Daar zit je dan allemaal ineens op elkaar thuis. Waar je eerst zo gewend was om de hulp van buitenaf te hebben, moet je nu roeien met de riemen die je hebt. Gelukkig sta je er niet alleen voor en zijn er genoeg initatieven ontstaan die jou helpen deze Corona-crisis wat makkelijker door te komen.

Thema-thuis-boxen

Bij Toys for two hands kun je super leuke boxen bestellen. Er zijn verschillende thema's. Wat dacht je van bijvoorbeeld een thuis-friemel-box of de thuis-bezig box. Klik snel hier om een kijkje te nemen wat er allemaal nog meer is!

Tolk

Een tolk online inzetten als extra hulpmiddel voor school, werk of wat dan ook? Dat kan en is voor iedereen! Hier vind je er alle informatie over. Er zijn nog veel meer mogelijkeheden wat betreft een tolk in deze gekke tijd. Neem een kijkje op de pagina van Oudergroep van dove kinderen/Stichting infodesk.


Pasen

Hoe leg je een blind of slechtziend kind uit wat pasen is? Voelbare tekeningen helpen je een stuk verder. Je kunt ze hier bestellen.

Lezen

Je kunt nu tijdelijk gratis boekjes lezen bij het sprekend boek
Kookles

Meester Rob van het Kinderkookcafe geeft online kookles! Stap voor stap en met humor leer je de lekkerste saucijzenbroodjes maken!

Sam & Sarah

Ken jij Sam & Sarah al? Zij zijn twee helden in een rolstoel en kunnen heel veel met hun rolstoel. Om jou dat nou ook te leren kun je nu meedoen met hun filmpjes die ze online hebben gezet. Super tof toch, werken aan je rolstoelskills!